Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Frankrijk in beroep tegen boete van 500 miljoen euro

De Amerikaanse mededingingsautoriteit had de Amerikaanse groep in juli gesanctioneerd voor het niet te goeder trouw onderhandelen met de Franse pers.

Google accepteert de boete van € 500 miljoen die haar op 13 juli is opgelegd door de mededingingsautoriteit in de netelige kwestie van naburige persrechten niet. De Amerikaanse groep, die tot 31 augustus de tijd had om in beroep te gaan tegen de beslissing, besloot woensdag in beroep te gaan bij het Hof van Beroep van Parijs. Perscorrespondentie. Google Frankrijk bevestigde deze informatie met een verklaring van zijn CEO, Sebastien Messoff.

«We zijn het niet eens met sommige juridische elementen en we zijn van mening dat het bedrag van de boete niet in verhouding staat tot de inspanningen die we hebben geleverdHij wees erop dat “het ondertekenen van overeenkomsten met persuitgeverijen om te betalen voor de hervatting van hun inhoud op de zoekmachine.” De groep zal haar argument de komende weken ondersteunen, voegt een woordvoerder toe. Volgens onze informatie gaat Google France volledig in beroep tegen de beslissing van de mededingingsautoriteit en niet alleen tegen de hoogte van de boete.

Het hoger beroep is echter niet aanhangig, en bevriest dus niet de betaling van 500 miljoen euro aan boetes door Google.

«Google lijkt de wet niet te accepteren zoals deze is aangenomen. Het is echter niet aan de exploitant om de wet te verwerpen of te herschrijven Isabel de Silva, hoofd van de Mededingingsautoriteit, kraakte in juli De autoriteit beschuldigt de groep van het niet naleven van de tijdelijke maatregelen die ze in april 2020 oplegde op verzoek van grote persfamilies die toen niet in staat waren om onderhandelingen met de Amerikaanse reusachtig.

READ  Audi onthult de toekomstige Peterhansel-hybride op Dakar 2022كار

Google beweert zijn fouten te hebben gecorrigeerd

De autoriteit wees ook op verschillende tekortkomingen van Google in zijn gesprekken met uitgevers. Hij had geweigerd te onderhandelen met persbureaus en ook met titels die niet erkend werden als “politieke en openbare informatie”, zoals sport of de vrouwenpers. Het heeft in de eerste overeenkomsten die zijn ondertekend met verschillende media, waaronder Le Figaro, de organisatie van naburige rechten en vergoedingen verzameld die zijn gekoppeld aan een nieuwe dienst genaamd News Showcase. Het bood uitgevers niet alle gegevens die ze nodig hadden om in te schatten hoeveel verwante rechten ze konden claimen.

Begin september beweerde Google France deze tekortkomingen te hebben verholpen. “We hebben ons aanbod uitgebreid naar ongeveer 1.200 krantenuitgevers, enkele aspecten van onze contracten gewijzigd en delen gegevens die van ons zijn gevraagd om te voldoen aan het besluit van de Mededingingsautoriteit.“,” verwijst naar Sébastien Missoffe. “We erkennen de rechten van buren en blijven ons inzetten voor het ondertekenen van overeenkomsten in Frankrijk.»

De Franse pers is verdeeld in drie fronten voor onderhandelingen met Google: de Alliantie voor Public Information Journalism, die de nationale en regionale nieuwspers verenigt; Agence France-Presse, tijdschriftpersvakbonden, professionele pers en onafhankelijke onlinepers zullen hun eigen collectieve beheersorganisatie oprichten.

In de zomer hebben onofficiële uitwisselingen met Google France plaatsgevonden. Volgens het besluit van de mededingingsautoriteit heeft de Amerikaanse groep twee maanden de tijd om contracten af ​​te sluiten die de door de autoriteit uitgevaardigde bevelen respecteren, zodra de onderhandelingen officieel zijn begonnen. Bij niet-naleving krijgt hij een dwangsom tot 900.000 euro per dag en per makelaar. Een aanwinst die persredacties bij de hand hebben voor het geval discussies mislukken.

READ  Bernard Arnault laat het huis van zijn ouders na aan Edek in aanwezigheid van Brigitte Macron

Zie ook – Kan de Amerikaanse justitie Google ervan weerhouden? (30-10-2021)