Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street stijgt na opmerkingen van Powell – 01-02-2023 22:50

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, houdt een persconferentie na de aankondiging door de Federal Reserve van een renteverhoging met een kwartpunt in Washington.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, houdt een persconferentie na de aankondiging door de Federal Reserve van een renteverhoging met een kwartpunt in Washington.

Geschreven door Stephen Culp en Sinéad Carew

NEW YORK (Reuters) – De aandelen in New York sloten woensdag hoger nadat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zoals verwacht met 25 basispunten verhoogde, door een monetair beleid te voeren dat minder agressief was in haar strijd tegen de inflatie, wat de centrale bank ook deed. vertraging wordt waargenomen.

De Dow Jones Industrial Average steeg 0,02 procent, ofwel 6,92 punten, naar 34.092,96 punten.

En de bredere S & P-500-index steeg met 42,61 punten, of 1,05%, tot 4.119,21 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg 231,77 punten (2,00%) tot 11.816,32 punten.

Hoewel het volgde op het persbericht van de Fed en daarna enige volatiliteit vertoonde, eindigden de belangrijkste indicatoren uiteindelijk met de toespraak van de chef van de Amerikaanse centrale bank.

Tijdens een persconferentie gaf Jerome Powell aan dat de inflatie begint af te nemen, maar hij gaf ook aan dat hij verwacht dat de rente verder zal stijgen.

Beleggers waren vooral gerustgesteld na een vraag over versoepeling van de financiële voorwaarden, zei Angelo Korkavas, een strateeg bij Edward Jones, in St. Louis.

Hij zei: “(Jerome Powell) had de kans om een ​​conservatief bericht te sturen, maar dat deed hij niet. Hij had kunnen zeggen dat de markten erg leuk worden, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan zei hij dat er echt een grote aanscherping.” .

READ  Markten: druk neemt af na overname Credit Suisse door UBS - 20-03-2023 15:15

De renteverhoging van 25 basispunten door de Fed werd algemeen verwacht, na een jaar 2022 gekenmerkt door grote opeenvolgende renteverhogingen om de stijgende inflatie af te remmen.

Van de belangrijkste sectoren van de S&P-500 eindigde alleen energie in het rood (-1,9%), terwijl technologie de sterkste stijging noteerde (+2,3%).

Recente economische gegevens geven aan dat de inflatie aan kracht begint te verliezen, terwijl de Federal Reserve ook gegevens over de toestand van de arbeidsmarkt onderzoekt om haar beleid aan te passen.

Wall Street is het jaar sterk begonnen, met de S&P-500 en de Dow Jones die voor het eerst sinds 2019 in januari winst boekten.

* Herinnering aan de cursus in Europa: [.EUFR]

* Wordt donderdag vervolgd:

(Franse versie door Jean Terzian)