Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Netflix: hoe het platform voorkomt dat je je account deelt

Netflix: hoe het platform voorkomt dat je je account deelt

Het platform verduidelijkte dat mensen die niet in hetzelfde huis wonen, geen account kunnen delen (© LG / Actu.fr)

Geen aanmeldingen meer tussen vrienden? Het Netflix-account wordt gedeeld, maar alleen binnen hetzelfde huishouden. De Amerikaanse reus had al aangekondigd dat hij dat wilde Beëindig het delen van accountswat een veel voorkomende praktijk is onder abonnees en kostbaar is voor het streamingplatform, gaat het nu vooruit.

in verklaring Netflix, gericht aan zijn aandeelhouders op donderdag 19 januari 2023, zette de toon. Het platform schatte het aantal gezinnen dat wordt getroffen door het delen van accounts op 100 miljoen. De Amerikaanse gigant legde uit dat deze praktijk “ons vermogen op lange termijn om in Netflix te investeren en te verbeteren bedreigt, en om ons bedrijf te laten groeien”.

Het is nu officieel. Netflix, hoop ik Kosten voor het delen van rekeningen buiten hetzelfde huishouden Aan het einde van het eerste kwartaal van 2023. Meting moet gebaseerd zijn op automatische detectie van IP adres.

Ter herinnering: momenteel zijn de Netflix-abonnementsaanbiedingen als volgt:

  • Eenvoudig met kroeg : 5,99 euro per maand
  • Basis: 8,99 euro per maand
  • Standaard: 13,49 € per maand
  • Premie: 17,99 euro per maand

IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit

Omroepreus geladen Veelgestelde vragen, (veelgestelde vragen)Deze dinsdag 31 januari 2023. We leren over de concrete maatregelen die moeten worden genomen rond het populaire Netflix-accountaandeel.

De regel, legt ze uit, is duidelijk: “Een Netflix-account is voor mensen die samen in hetzelfde huis wonen.” Daarom kunnen apparaten die op andere locaties worden gedetecteerd, mogelijk niet naar Netflix kijken.

READ  Wat is de toename van het elektriciteitsverbruik van huishoudens?

Om precies te weten te komen waar u bent en zo de toegang dienovereenkomstig te beperken, gebruikt de service bepaalde informatie, zoals “IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit van apparaten die zijn verbonden met uw Netflix-account”, staat er.

Video’s: Momenteel bij Actu

Elk lid van uw huishouden, dus die bij u inwoont en dus uw woonadres deelt, kan uw Netflix-account gebruiken. (…) Als het apparaat dat wordt gebruikt om naar Netflix te kijken de internetverbinding thuis van de hoofdaccounthouder gebruikt, hebben we geen verificatie nodig. Als een Netflix-account wordt gebruikt door een apparaat dat niet is gekoppeld aan het huishouden van de primaire accounthouder, moet het apparaat worden geverifieerd voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken. Met deze verificatie kunnen we bevestigen dat het apparaat dat het account gebruikt, is geautoriseerd.

Veelgestelde vragen over Netflix

Een link naar het e-mailadres of telefoonnummer van de eigenaar

Het doel is om te bepalen of uw account is gekoppeld aan uw primaire site.

toepassen extra rekeningen Voor gebruikers die hetzelfde wachtwoord buiten hetzelfde huis delen, heeft het platform de afgelopen weken al aangegeven dat het zal vertrouwen op de gegevens die het al gebruikt om zijn diensten aan zijn vaste abonnees te leveren, weet dit IP-adres. Dit is de technische ID van apparaten die zijn verbonden met een wifi-thuisnetwerk of mobiel netwerk, de ID van apparaten en accountactiviteit om te bepalen of een apparaat dat is verbonden met een account al is gekoppeld aan zijn thuisadres.

Hoe wordt Netflix geverifieerd?

Wanneer iemand zich aanmeldt bij uw account vanaf een apparaat dat niet aan uw Netflix-huishouden is gekoppeld, of als uw account regelmatig wordt gebruikt vanaf een locatie buiten uw huishouden, kunnen we u vragen het apparaat te verifiëren voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken. het apparaat dat het account gebruikt, is hem dus geautoriseerd”, legt Netflix uit.

READ  China: Evergrande nadert wanbetaling na het niet betalen van obligatiecoupons - 07/12/2021 20:46 p.m.

Om een ​​apparaat te verifiëren, zegt het platform dat het het volgende zal doen: “Netflix stuurt een link naar het e-mailadres of telefoonnummer dat is gekoppeld aan de primaire accounthouder. Deze link opent een pagina met een viercijferige verificatiecode. Deze code moet binnen 15 minuten worden ingevoerd op het getroffen apparaat. “Als de code is verlopen, moet het een nieuwe bevestigingscode aanvragen bij het getroffen apparaat. Zodra de code is ingevoerd, kan dat apparaat worden gebruikt om Netflix te kijken. Apparaatverificatie kan worden uitgevoerd periodiek vereist”, schreef Netflix.

Log minimaal één keer per 31 dagen in

Concreet zal Netflix nu van zijn gebruikers eisen dat ze verbinding maken met de Wifi van hun thuisadres. Ten minste eenmaal per 31 dagenvanaf hun tv of smartphone-app, om hun ‘Netflix Family’ te bevestigen.

Het platform kan dus automatisch profielen detecteren die verbinding maken met het account vanaf de IP-adressen van apparaten die zich op andere adressen dan deze familie bevinden.

Het is een ingewikkelder controle om het op een smartphone in te stellen, maar nogmaals, om onderbrekingen van hun smartphone en het genieten van hun inhoud tijdens het reizen te voorkomen, moet elke gebruiker zijn smartphone nu elke 31 dagen verbinden met wifi. Open de Netflix-app en begin met het afspelen van de inhoud.

Als het apparaat na deze tijd niet is verbonden met het thuisnetwerk, is het geen vertrouwd apparaat meer. Inloggen op het account is daarna onmogelijk.

Wat doet u als u gaat verhuizen?

“Apparaten die zichzelf identificeren bij Netflix zonder te linken naar uw primaire adres, kunnen worden geblokkeerd”, stelt Netflix duidelijk in hun veelgestelde vragen.

READ  Eerste dag terug op Freshman College (zonder Elon Musk) - Bevrijding

Wat doet u als u gaat verhuizen? Om buitenshuis te profiteren van je abonnement, moet je Netflix nu om een ​​tijdelijke code vragen, zodat je films en series kunt blijven kijken. Het nieuwe wachtwoord is zeven opeenvolgende dagen geldig.

Vanzelfsprekend geeft het platform aan dat gebruikers een vervolg kunnen betalen Van 3 tot 4 euro per maandals ze toch hun account willen delen met iemand die niet onder hetzelfde dak woont.

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op nieuws.