Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Daarentegen werd het merk Go Sport onder curatele gesteld

Daarentegen werd het merk Go Sport onder curatele gesteld

Go Sport Stores is nu op zoek naar een koper. De handelsrechtbank van Grenoble heeft op woensdag 1 woensdag het label van surseance van betaling op sportartikelen geplaatstVers Februari. De beslissing volgt op de aanvraag van Groupe Go Sport, het moederbedrijf, op 19 januari.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Go Sport onder curatele: personeel tevreden, maar bezorgd over mogelijke ‘sociale schade’

Sinds eind 2021 in handen van Financière immobilière bordelaise (FIB), een bedrijf van zakenman Michel Ohayon uit Bordeaux, verkeert de groep sinds de zomer van 2022 in grote financiële moeilijkheden, ondanks het verkrijgen van twee door de staat gegarandeerde leningen in 2020 en 2021 voor een totaalbedrag van 55 miljoen euro.

De groep, die begin januari aankondigde de overname van het merk Gap in Frankrijk voor een bedrag van 38 miljoen euro te hebben afgerond, is het onderwerp van een voorlopig onderzoek naar misbruik van het eigendom van het bedrijf. Het parket van Grenoble heeft de gendarmes opgedragen om de overmaking van geld uit de fondsen van de groep onder leiding van Patrick Pouille sinds begin januari te onderzoeken.

Twee gerechtsadministrateurs

In een interne opmerking dat de wetenschapper Hij kon overleggen, vertelde meneer Bowie aan de Go Sport-staf “Het bedrijf blijft draaien, mits het altijd een positieve cashflow heeft.”. dus voegt hij eraan toe, “Het is alleen belangrijk om de kosten te dragen die nodig zijn voor de werking van het bedrijf of die de aantrekkelijkheid ervan zouden verbeteren.”.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De toekomst van Go Sport pakt gerechtigheid uit
READ  Zwakke groei en nog steeds hoge inflatie, een enigszins scheef einde van het jaar voor de Franse economie

Twee gerechtsambtenaren zijn verantwoordelijk voor het vinden van kandidaten om het merk over te nemen, dat 223 winkels in Frankrijk exploiteert en 2.160 mensen tewerkstelt. De beslissing van de handelsrechtbank van Grenoble komt nadat Wilhelm Hübner, hoofd van Hermione People & Brands, de divisie die eigenaar is van de distributiemerken van FIB, eind januari uit zijn kantoor werd ontslagen.

Nadat de schulden van Go Sport werden bevroren, lijkt het lot van deze entiteit, waarvan de inkomsten worden geleverd door Go Sport, 25 Galeries Lafayette-winkels, 22 Gap-winkels en het merk Legal, nu in gevaar te komen.