Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door de aanstaande verkoop staan ​​volgens vakbondsbronnen 500 banen op de tocht

Door de aanstaande verkoop staan ​​volgens vakbondsbronnen 500 banen op de tocht

Het merk heeft 1.500 mensen in dienst en heeft 232 eigen winkels en 81 dochterondernemingen. Denis Charlet/AFP

De verkoopvoorwaarden van het confectiekledingmerk voor dames, dat eigendom is van de familie Mulliez, moeten eerst worden bekrachtigd door de handelsrechtbank van Lille.

AFP hoorde donderdag van vakbondsinsiders dat het damesconfectiemerk Pimkie op het punt staat te worden verkocht aan een consortium van Lee Cooper France, Kindy en Ibisler Tekstil, een overname die zal resulteren in het verlies van ongeveer 500 banen. Ding. “Pimkie-missie»Door The Mulliez Family Association (AFM)«bijnaHij verwees naar AFP een bron dicht bij het dossier en bevestigde de informatie van de uitdaging. Een schikkingshoorzitting is gepland voor 8 februari voor de handelsrechtbank van Lille Métropole, in “verkoopvoorwaarden“en de”VerplichtingenDeze bron zei: “Het is overgenomen van de verkoper en de koper.

Het merk, dat 1.500 mensen in dienst heeft en 232 eigen winkels en 81 dochterondernemingen heeft, kondigde in oktober aan dat het voor de overname exclusieve onderhandelingen was aangegaan met het consortium bestaande uit de groepen Lee Cooper France, Kindy en Ibisler Tekstil. Volgens Marie-Annick Mercer, vakbondsvertegenwoordiger CFDT, kopers “Het zal rond 16-17 februari in de muren zijn” En “In april zou een sociaal plan worden aangekondigd met de sluiting van honderd winkels.”Een CSE-expert beoordeelt het aantal banen dat is geschrapt van 450 naar 500“Als onderdeel van het Employment Protection (PSE) plan”, zegt ze. Deze elementen werden gepresenteerd tijdens de CSE-bijeenkomst in december. Volgens Marie-Annek Mercer stelt de conversie de AFM in staat om een ​​financiële structuur te creëren.Wat het mogelijk maakt om dit sociaal plan, investeringen en looptijden van banken in de toekomst te financierenContact opgenomen door AFP, weigerden de administraties van Pemke en Kennedy commentaar te geven.

Een andere vakbondsbron voorspelt ook dat de PSE verband houdt met ongeveer 500 werknemers, voornamelijk in dienst van 100 winkels die tussen 2023 en 2025 geleidelijk zullen worden gesloten. Volgens hen hebben de vakbonden in de toekomst al garanties op de PSE verkregen, met name op de bovenstaande bonussen – legaal. “AFM”Het investeert gefaseerd 250 miljoen eurozegt deze bron.Mollys zal zijn schulden afbetalen en een financieel herstel ondersteunen, maar als ze eenmaal weg is, weten we niet zeker of ze het lang zal volhouden.“Ze maken zich zorgen. Kopers.”Geen enkel project maakte Pimkie een betere toekomst. We waren nog steeds geld aan het verliezen en hoezeer de Molly’s ook sterke ruggen hadden (…), die hadden ze nietMarie-Annick Mercour klaagt ook.

Zie ook Kooka kondigt aan dat het onder curatele staat

READ  Alpine A4810, de waterstofsupercar van 2035