Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street stijgt, gedreven door de chipssector – 24-03-2022 om 21:57

Beurs eindigde in New York

Beurs eindigde in New York

door Caroline Valetkevitch

NEW YORK, Reuters Een volatiel jaar tegen de achtergrond van de crisis in Oekraïne en de angst voor stijgende inflatie.

De Dow Jones Industrial Average steeg 1,02%, of 349,44 punten, tot 34707,94 punten.

De bredere S&P-500-index won 63,92 punten, of 1,43%, tot 4.520,16.

De Nasdaq Composite Index steeg daarentegen met 269,24 punten (1,93%) tot 14.191,84 punten.

Dit is de zesde sessie in het groen in acht dagen voor de belangrijkste indices op Wall Street, terwijl de S&P-500 en Dow Jones eerder dit jaar een correctie ingingen.

Nvidia en Intel, die respectievelijk 9,8% en 6,9% stegen, behoorden tot de belangrijkste katalysatoren voor de S&P-500 en Nasdaq, terwijl Apple deze maand voor de achtste opeenvolgende sessie in het groen sloot na grote tegenslagen.

Uit intraday-gegevens blijkt dat het aantal wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS is gedaald tot het laagste niveau in meer dan vijftig jaar.

Commentaar van Alan Lynch, president van Alan B. Lancz & Associates Inc, een investeringsadviesbureau gevestigd in Toledo, Ohio.

Beleggers bleven de laatste ontwikkelingen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne volgen, aangezien de NAVO- en G7-bijeenkomsten in Brussel plaatsvonden. De westerlingen kwamen overeen hun militaire hulp aan Oekraïne te verhogen en de sancties tegen Rusland aan te scherpen.

Uber Technologies steeg 5% na de aankondiging van een overeenkomst om alle taxi’s in New York City op zijn app te verzamelen.

(Franse versie door Jean Terzian)

READ  Het kan moeilijk zijn om in een paar weken een smartphone of computer te kopen