Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom praat Sophie de Closets over Sarkozy?

Antoine Giuri – Corbis via Getty Images

Nicolas Sarkozy, 25 februari 2022, aan de Elysee.

Editie – Vertrek en Vragen. Hachette Livre maakte donderdag 24 maart bekend dat uitgeverij Sophie de Closets haar hoofd gaat verlaten Fayardeen van de grote huizen van de toonaangevende Franse groep in de sector, eigendom van Lagardère die Editis (Vivendi) van plan is te controleren.

Volgens een persbericht vanwrok, Sophie de Closets, “die een nieuwe fase van haar carrière wenst in te gaan” heeft besloten het voorzitterschap van Viard Editions te verlaten. In het persbericht stond de dank van de redacteur aan de medewerkers van de groep en de auteurs van het huis, “wiens vertrouwen we aanbevelen”, zonder de redenen voor haar vertrek uit te wijden.

wrok boek

Waarom spreekt het vertrek van de Vayard-chef over Sarkozy?

Sophie de Closets kwam in 2004 bij de groep en leidt sinds 2014 Viard Publications. Onder haar successen herwon ze de Franse rechten op boeken ondertekend door de voormalige president van de Verenigde Staten Barack Obama En de voormalige first lady Michelle Obama.

‘Hoe durft u, mevrouw de Clouset?’

Maar zijn vertrek werd aangekondigd door een vrijwilliger die belt, want het komt direct na de publicatie van een journalistiek onderzoek de wetenschapper Deze dinsdag 22 maart. Volgens de krant, het voormalige staatshoofd Nicolas Sarkozydie in 2021 toetrad tot de raad van bestuur van Lagardère, heeft afgelopen voorjaar gelobbyd en zelfs “de blazer doorgegeven” aan de nu voormalige president van Fayard.

de reden? Sophie de Closets geselecteerd om de boeken van journalisten te publiceren in de Viard Wereld Gerard Davitt en Fabrice Lom, haat. Sarko jaar in 2019 en het einde van de wereld. Vijf jaar 2020, de voormalige president kwalijk. volgens de wetenschapperNicolas Sarkozy ging zelfs zo ver dat hij een “samenzwering” zag in deze redactionele keuze, vooral omdat Sophie de Closets Jerome Lavrillo, de voormalige stafchef van Jean-François Cope en de hoofdpersoon in de Pygmalion-zaak, had geduwd die “een aanzienlijke bijdrage leverde ” naar de boeken in kwestie.

READ  Porsche-dealer onder water na overstroming

“Hoe durft u, mevrouw de Clouset? Ik werd boos aan de telefoon door Nicolas Sarkozy, vrijwillig zijn naam krabben, volgens het verhaal van onze collega’s Raphael Paquet en Ariane Chemin. Wist u dat Arnaud Lagardère uw baas is?” De leider van de Lagardère-groep staat dicht bij de voormalige president van de republiek. “Wat Vaillard betreft, ik zorg ervoor”, bevestigde het voormalige staatshoofd ook aan Olivier Noura, CEO van Grasset Editions, dat ook deel uitmaakt van de Lagardère Group, volgens de wetenschapper.

De Franse uitgeversgemeenschap verkeert al enkele maanden in beroering als gevolg van de voorgenomen fusie van Hachette en Editis, die wordt gecontroleerd door de familie Bolloré, wat bij veel spelers tot bezorgdheid heeft geleid over het behoud van de concurrentie in de sector.

Zie ook op HuffPost: Ondanks de veroordelingen staan ​​deze loyale Sarkozy’s altijd aan de kant