Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een groep lokale investeerders die “zwaar” in het bedrijf willen investeren

Air Austral: Macron’s huwelijksgeschenk aan Sarkozy?

Het eerste belangrijke punt om te onthouden van de raad van bestuur van SEMATRA is dat de lening van 6 miljoen euro die is toegewezen door de Caisse des dépôts et de consignation (CDC) tijdens deze vergadering en tijdens het Permanent Comité van de Regionale Autoriteit is gevalideerd. Een reddingslijn voor Air Austral die pas medio/eind mei 2022 in geldproblemen komt.

Ten tweede, in verband met de hypothese van een kapitaalfusie tussen Air Austral en Corsair onder auspiciën van CIRI (Ministerial Council for Industrial Restructuring), werden er biedingen gedaan door verschillende externe investeringsfondsen om Corsair en Air Southern over te nemen. Op dit moment worden alle opties besproken en besproken door de regionale overheid, die weigert het ene scenario meer dan het andere uit te sluiten.

Ten derde, en misschien wel de belangrijkste gegevens die uit de raad van bestuur van SEMATRA naar voren komen, is het debuut van een groep investeerders uit Reunion in overeenstemming met de wensen van de president van de regio, Huguette Bello, ook al is er geen naam gelekt via de CA van SEMATRA.

Om het hoofd van de wijk eraan te herinneren Economisch patriottisme sprak de wereld van de lokale economie aan Afgelopen november om zowel de lokale functies van het bedrijf te verdedigen, met behoud van bijvoorbeeld de lokale besluitvormingspositie, als de Reunionese identiteit.

Er is blijkbaar een oproep gehoord. Volgens onze informatie zal deze groep binnenlandse investeerders bereid zijn te investeren “wijdverbreid” in de kapitaalherstructurering van Air Austral.

READ  Renault bedreigd door teamwerk

In ieder geval zal de keuze tussen deze twee hypothesen (kapitaalfusie met een piraat of overname door Reunionese investeerders) vóór eind juni moeten worden beslist om het tijdschema van de reddingsoperatie van Air Austral te respecteren.

Het blijft nu aan de regio om de technische analyse van de ingediende aanbiedingen voort te zetten.