Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Air France kiest Martinique uit piloten

Op haar verjaardag (25 maart 2022) copiloot Martinique Valerie de Lipin een Air France Airbus A320 genaamd “Le Diamant” op het Caribische regionale netwerk. We volgden hem vanmorgen, vanaf zijn vertrek uit Guadeloupe richting Martinique.


Een Air France Airbus van het Caribische regionale netwerk, genaamd Le Diamant, is vrijdagochtend (25 maart 2022) geland in Fort-de-France.

Sinds 2019 blaast het bedrijf een oude traditie nieuw leven in, namelijk het vernoemen van vliegtuigen naar steden. Een prachtig eerbetoon aan de diamant, wiens naam over de hele wereld zal uitstralen.

Burgemeester Hugo Tosai was aanwezig bij de doop van het vliegtuig.

Valerie de Lipin, een piloot uit Martinique.© O’Reilly Trewell

Voor het vervoer van deze Airbus A320 heeft Air France Valerie de Lipin gekozen uit haar twee piloten op Martinique.

Op 40-jarige leeftijd heeft ze iets meer dan 3.500 vlieguren. Een gepassioneerde job, met gespreide uren waarin weinig vrouwen zich weten te handhaven.

Een typische en uitdagende reis die veel deelname en opoffering vraagt. Dankzij haar harde werk behaalde ze haar bac, volgde een wetenschappelijke voorbereidingscursus en vervolgde haar opleiding bij een vliegschool.

READ  Abbé Pierre Foundation verwelkomt 'historische dag' nadat EDF het einde van de black-out voor onbetaalde rekeningen aankondigt