Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street sluit fors lager – 29-09-2022 om 22:38

Handelaren op de vloer van de New York Stock Exchange

Handelaren op de vloer van de New York Stock Exchange

(Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde donderdag fors lager, opnieuw getroffen door angst voor een recessie, aangewakkerd door een strak monetair beleid en onrust op de valuta- en schuldmarkten.

De Dow Jones daalde met 458,13 punten of 1,54% tot 29.225,61 punten, de Standard & Poor’s 500 verloor 78,57 punten of 2,11% om te eindigen op 3.640,47 punten, en de Nasdaq Composite Index sloot 2,84% tot 10.737.506 punten en naderde het laagste punt. slotniveau voor dit jaar. Halverwege juni.

Vooral de techreuzen, die gevoelig zijn voor renteschommelingen, hadden het moeilijk, met een daling van Tesla met 6,8% en Apple met bijna 5%.

De aandelen van Meta Platforms, eigenaar van Facebook, daalden met 3,67% na berichten van Bloomberg dat de groep de aanwervingen had stopgezet en haar werknemers waarschuwde dat het een herstructurering overwoog in een onzekere macro-economische context.

De S&P, die zich in november 2020 herstelde tot het slotniveau, ligt op schema om zijn slechtste september te noteren sinds de crisis van 2008. Hij is sinds het begin van de maand met meer dan 8% gedaald.

Verschillende functionarissen van de Federal Reserve hebben laten doorschemeren dat de Amerikaanse centrale bank niet van plan is haar beleid van renteverhogingen te kalmeren of te wijzigen om de inflatie in toom te houden, wat leidt tot meer vrijval op de obligatiemarkten.

Daarbij komt nog de plotselinge daling van de wekelijkse werkloosheidsaanvragen aangekondigd door het Labour Department, die “bevestigt dat de Federal Reserve nog een lange weg te gaan heeft”, aldus Phil Blancato, directeur van Ladenburg Thalmann Asset Management in New York.

READ  Google helpt Franse belastingdienst bij het opsporen van niet-geautoriseerde zwembaden

“De angst op de markten is dat de Fed ons in een zeer diepe recessie zal duwen, wat zal leiden tot lagere bedrijfswinsten”, voegde hij eraan toe.

In de winkelruimte daalde de tweedehands autodetailhandelaar CarMax bijna 25% na het verslaan van de marktverwachtingen voor de resultaten van het tweede kwartaal, als gevolg van lagere aankopen van auto’s in de detailhandel. Ook GM (-5,6%) en Ford (-5,8%) werden hard geraakt door de opleving.

Luchtvaartmaatschappijen en cruisemaatschappijen eindigden ook in het rood na een reeks annuleringen als gevolg van de passage van orkaan Ian boven Florida.

* Herinnering aan de cursus in Europa: [.EUFR]

*Vrijdag volgt:

(door Jan Stefan Bruce)