Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron wil Luc Raymond aanstellen om de groep te leiden

Emmanuel Macron Luc Raymond, de huidige CEO van Schneider Electric, heeft ervoor gekozen om Jean-Bernard Levy aan het roer te vervangen.EDFde elektriciteitsgigant in het proces van nationalisatie, aangekondigd:het paradijs.

Het presidentschap gaf aan dat “de president van de republiek voornemens is, op voorstel van de premier, Luc Raymond te benoemen”, 53 “de president en chief executive officer van EDF”, en merkte op dat het parlement deze benoeming zal moeten goedkeuren.

Luc Rémont werd genoemd ter vervanging van Jean-Bernard Lévy, de persoon die de groep sinds 2014 heeft geleid, die binnenkort de leeftijdsgrens zou bereiken, maar zijn vervroegde vertrek werd deze zomer aangekondigd op hetzelfde moment dat EDF opnieuw werd genationaliseerd tot 100%.

Jean-Bernard Levy vervangen

De nieuwe kapitein van de elektriciteitsgigant staat voor een aantal formidabele uitdagingen, zowel voor EDF als voor de zekerheid van de elektriciteitsvoorziening in het land dat met de ergste energiecrisis in decennia wordt geconfronteerd.

In de roadmap ligt een dossier boven op de stapel: Halfstok elektriciteitsproductie nieuw leven ingeblazen door problemen Corrosie in sommige reactoren Nucleair, maar ook droogte Dit verzwakte het potentieel van waterkrachtcentrales deze zomer.

Andere structurele projecten wachten op de nieuwe sterke man van EDF. Op middellange en lange termijn zal hij ook de EPR Flamanville-verbinding moeten beheren, die tien jaar achterloopt op schema en enorme investeringen om kernenergie nieuw leven in te blazen, volgens de routekaart die Emmanuel Macron heeft opgesteld in zijn Belfort-toespraak in februari 2022.

READ  Hoe kan Frankrijk de twee miljoen doses AstraZeneca-vaccin in zijn bezit elimineren?