Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Bank van Frankrijk verhoogt de rente op hypotheken

De gouverneur van de Bank van Frankrijk, François Villeroy de Gallo, spreekt de opening van een conferentie in Parijs toe

De gouverneur van de Bank van Frankrijk, François Villeroy de Gallo, spreekt de opening van een conferentie in Parijs toe

PARIJS (Reuters) – De Banque de France (BdF) heeft woensdag aangekondigd dat het de erosie van hypotheken met een vaste rente voor 20 jaar en langer met 0,48% zal verhogen, wat vanaf oktober zal dalen tot 3,05%.

Per diezelfde datum wordt het erosiepercentage voor hypotheken onder de 20 jaar met 0,43% verhoogd naar 3,03%, geeft de Franse centrale bank aan.

Ontworpen om consumenten te beschermen tegen te hoge tarieven en het risico van overmatige schuldenlast te verminderen, komt de woekerrente overeen met de maximale wettelijke rente die banken in rekening kunnen brengen bij het verstrekken van een lening, door de basisrente, beheervergoedingen en eventuele commissies op te nemen. Evenals de kosten van de verzekering van de kredietnemer en verplichte garanties.

De effectieve totale jaarlijkse rentevoet (JKP) van de lening kan dus niet hoger zijn dan de slijtagegraad die elk kwartaal door BdF wordt berekend.

De gouverneur van de Bank van Frankrijk, François Villeroy de Gallo, had medio september aangegeven dat het tempo van de erosie in het laatste kwartaal van het jaar “perfect proportioneel” zou toenemen.

(Door Matthew Brottard, Bewerkt door Camille Raynaud)

READ  Rowenta X-Plorer Series 95 RR7987WH review: de baanbrekende robotstofzuiger