Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street sloot lager, inflatievrees werpt schaduw – 17-11-2021 22:39

wall street omheining naar beneden

wall street omheining naar beneden

door David French en Ambar Warrick

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange is woensdag lager gesloten vanwege zorgen van beleggers over inflatie en zorgen over de toeleveringsketen.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,58% of 211,17 punten tot 3.5931,05 punten.

De grootste index, de S&P-500, verloor 12,23 punten of -0,26% tot 4.688,67 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde 52,28 punten (-0,33%) tot 15.921,57 punten.

Terwijl uit de publicatie van de detailhandelsverkopen op dinsdag bleek dat ze ondanks hogere prijzen in oktober (+1,7%) ten hoogste groeiden sinds maart, vreesden beleggers dat hogere prijzen de groei zouden kunnen belemmeren en de Federal Reserve eerder dan verwacht het beleid zouden kunnen aanscherpen.

Salem Abraham, portefeuillemanager bij Abraham. Fortress: “Je hebt al 31 jaar een hoge inflatie, maar we hebben de laagste rente ooit gehad, dus deze dingen zijn niet gecorreleerd.”

De opmerkingen van James Pollard, president van het filiaal van de Amerikaanse centrale bank in St. Louis, en Mary Daley, president van de Bank of San Francisco, droegen dinsdag ook bij aan de onzekerheid op de markten.

“De Fed zal het zo lang mogelijk volhouden” […]. Maar als (inflatie) blijft stijgen, en als je inflatiedruk blijft zien, is de vraag hoe ver (prijzen) zullen stijgen en hoe vaak ze zullen stijgen”, zegt Joe Salutsi, co-director trading bij Themis Trading. in Chatham, New York Jersey.

Op het gebied van aandelen was Target de laatste grote retailgroep die sterke resultaten boekte, zijn jaarlijkse prognose verhoogde en de verwachtingen overtrof. De voorraad daalde echter, omdat de marges in het derde kwartaal werden beïnvloed door spanningen in de toeleveringsketen.

READ  SNCF-staking dit weekend 29 oktober - 1 november: Wat u moet weten

Visa woog op de Dow Jones-index, omdat het aandeel instortte nadat Amazon had gezegd dat het vanwege de hoge transactiekosten zou stoppen met het accepteren van door de Britse exploitant uitgegeven kaarten.

(Franse versie door Camille Raynaud)