Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij wilde ‘voorkomen dat buren verbinding maken met de wifi op de box’: zijn storingsapparaat schakelt mobiele telefoonnetwerken uit in heel Clermont-Ferrand

Hij riskeert een strafrechtelijke boete van maximaal zes maanden gevangenisstraf en een boete van 30.000 euro. De stoorzender voor mobiele telefoons, gebruikt door een inwoner van Clermont-Ferrand, is de bron van grote storingen in de mobiele telefoon- en wifi-netwerken die de stad en haar omgeving deze zomer hebben getroffen.

Het National Frequency Agency heeft donderdag aangekondigd dat een stoorzender voor mobiele telefoons, gebruikt door een inwoner van de stad Clermont-Ferrand, deze zomer grote storingen veroorzaakt in de mobiele telefoonnetwerken en wifi die de stad en haar omgeving hebben getroffen. In beslag genomen door twee mobiele operators als gevolg van netwerkstoringen, zei ANFR dat het aanvankelijk 24 mobiele telefoonlocaties identificeerde die getroffen waren door de storing, in Clermont-Ferrand en in verschillende naburige gemeenten, in haar onderzoeksrapport dat woensdag op haar website is gepubliceerd.

Een speld in een hooiberg zoeken

Identificeer nauwkeurig de storingsbron. volgens haar” Zoek een speld in een hooiberg, in deze stad met meer dan 140.000 inwoners. Twee ANFR-onderzoekers uit Lyon slaagden er uiteindelijk in om het gebied en vervolgens het gebouw met de stoorzender te lokaliseren, dankzij een richtingzoeker (radio, noot van de redactie) gemonteerd op het dak van “ laboratorium voertuig.

Ze gingen het gebouw binnen, vergezeld van zes politieagenten van de opsporings- en interventiebrigade, geautoriseerd door het parket van Parijs, met capuchon, helmen en gewapend met aanvalsgeweren. “Na controle van de bewoners zijn we het gebouw binnengegaan en hebben we de stoorzender gezocht. Dit is een meerbandige stoorzender, geïnstalleerd in de lade van het tv-meubel.” Zegt iemand.

READ  AI-tracking bracht 10 miljoen euro op en wordt verspreid

De eigenaar, afwezig, gaf later aan dat hij het gebruikte Voorkomen dat buren verbinding maken met wifi op de behuizing in hun appartement. “Het is mogelijk dat hij zijn hele buurt in een witgekalkte wijk heeft veranderd, of het nu wifi, gps of een mobiele telefoon is” Let op l’ANFR.

gebruikt door criminelen

Deze radiozender die is ontworpen om met name radiocommunicatiesignalen of -diensten te blokkeren, uit te schakelen of te blokkeren, wordt door criminelen gebruikt om het draadloze alarmsysteem te neutraliseren bij inbraken, de golven te blokkeren die worden verzonden door elektronische sleutels om deuren te openen en een auto in beslag te nemen, enzovoort.

Het bereik van apparatuur kan ernstige gevolgen hebben: De gps-stoorzender die wordt gebruikt door een werknemer die de geolocatie door zijn werkgever wil stoppen, kan vliegtuigen op 2.000 meter boven zeeniveau uitschakelen of op 500 meter staan. Het gebruik ervan kan ook mensenlevens in gevaar brengen door noodoproepen te verstoren, bijvoorbeeld door ANFR te bellen. De wet voorziet in een strafrechtelijke straf van maximaal zes maanden gevangenisstraf en een boete van 30.000 euro.