Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we ons echt zorgen maken over de sterkte van de kabelbaantorens?

Het is een van de meest opwindende en originele openbaarvervoerprojecten in aanbouw in Frankrijk. TeleoMoet worden toegestaan, de langste stedelijke kabelbaan in Frankrijk
Toulouse Om over files in de zijbaan te vliegen en de campus via het Rangueil University Hospital te verbinden met de Oncopole-campus.

Dit project, dat meer dan 80 miljoen euro kostte voor 3 kilometer van de lijn, werd opgedragen aan een gespecialiseerde fabrikant Een appel (bondgenoot hier met Puig). Sinds de gezondheidscrisis heeft het te lijden gehad van verschillende vertragingen, waarvan de laatste verband hield met het “gebrek aan elektronische elementen om het systeem te besturen”. De Téléo, waarvan de hutten momenteel leeg worden getest tussen de vijf gigantische torens, zal nu volgens de planning “eind april 2022” in gebruik worden genomen. Tenzij er een nieuwe zandkorrel in de tandwielen zit.

mardi, 100% radio Geopenbaard dat een onafhankelijk adviesbureau belast met het inspecteren van de metalen constructies “zwakke plekken” en “incompatibele lassen op de vijf torens” zou hebben geïdentificeerd, bezorgt deze bevinding “nachtmerries” aan de ingenieurs van Tisséo Ingénierie (TI), de klant.

waarschuwingspunten

Moeten we ons dus zorgen maken over deze wolk aan de hemel van Téléo? “Het antwoord is duidelijk: nee”, antwoordt Jean-Francois Lacroix, directeur-generaal van Transparency International die donderdag een veldbezoek bracht. Hij legt uit: “De voortdurende controles van zowel apparatuur als infrastructuur zijn volkomen normaal in een acceptatieprocedure voor een dergelijke site.” “Een onafhankelijk bedrijf, The Welding Institute, heeft actief de lasverbindingen van de pyloon onderzocht”, voegt Vincent Konan, projectmanager van TI, toe.

Deze regering heeft haar eindrapport nog niet ingediend. Maar ja, hun toreninspecteurs klommen naar boven, in een capsule, om de naden te bekijken, en ja, ze stelden vragen. De nuances Jean-Francois Lacker “is geen kwestie van zwakke punten, maar eerder van voorzichtigheidspunten.”

READ  Rijbewijs: het terugroepen van punten zal in 2023 toenemen, en we leggen uit waarom

Als een medische radio voor vertaling

“We hebben onszelf intern, in de fabriek en vervolgens ter plaatse gecontroleerd en het is duidelijk dat deze items en onze analyses geen gebreken aan het licht brengen”, bevestigt Philippe Lavell, Téléo-projectmanager bij Poma. Hij vergelijkt de scans van het Welding Institute met ‘een medisch radioapparaat dat moet worden geïnterpreteerd’. Hier is het op dit moment op een andere manier tussen de fabrikant en het adviesbureau. “Maar de discussies gaan door”, zei hij, en hij had er vertrouwen in dat “de volgende onzekerheid zal worden weggenomen.”

Van de kant van Tisséo Engineering en de fabrikant is dit in dezelfde geest een klassieke zet in plaats van een evolutie. Philippe Lacroix stelt stellig: “We zullen nooit concessies doen aan de veiligheid.” Bovendien is er, zoals bij alle infrastructuren van dit type, een onafhankelijke en gespecialiseerde instantie die uiteindelijk een “veiligheidsdossier” zal opstellen waarop de gouverneur, die de enige kapitein aan boord is, zal vertrouwen om het startsein te geven om te beginnen daaruit opereren. kabelbaan. Bijgevoegd is het eindrapport van het Welding Institute.