Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benteler onderaannemer gesloten, 400 banen geschrapt

De Duitse auto-aannemer Benteler heeft de sluiting aangekondigd van zijn vestiging in Migennes, Yonne, waar bijna 400 mensen werken.

De directie kondigt de sluiting van de vestiging in Migennes aan. Een woordvoerder van de niet-concurrerende Migennes-site zei: “Geconfronteerd met de aanzienlijke moeilijkheden die Benteler ondervindt als gevolg van de autocrisis, die hetzelfde zijn als gevolg van de gezondheidscrisis (van Covid-19), heeft Benteler niet langer de middelen om te ondersteunen de niet-concurrerende positie van Migennes.” Verzameling.

Volgens hem verliest de icaunaise-eenheid die het chassis en de mechanische onderdelen produceert “10 miljoen euro per jaar”.

In juni lanceerde Benteler een zoektocht naar kopers: er werden 80 potentiële klanten gecontacteerd, van wie er drie interesse toonden. Een van hen, German Mutaris, deed een bod, maar het is onwaarschijnlijk dat de voorwaarden “de duurzaamheid van de site na 2024-25 garanderen”, zei de woordvoerder.

400 banen waarvan 311 met vaste contracten

Als gevolg hiervan heeft de groep donderdag tijdens een buitengewone vergadering van haar Sociaal Economisch Comité een overleg aangekondigd met als doel ongeveer 400 banen op de site te sluiten en te elimineren, waaronder 311 met vaste contracten. dezelfde bron.

Bij ondervraging weigerden vakbondsvertegenwoordigers onmiddellijk commentaar te geven, simpelweg door te zeggen dat de site was geblokkeerd en dat er platforms voor waren gestapeld.

Benteler heeft wereldwijd bijna 25.000 mensen in dienst voor een omzet van € 6,3 miljard (2020).

READ  Ladurée bitterkoekjes worden niet meer gemaakt in Frankrijk