Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street sloot lager, Fed-lid maakt beleggers zorgen

Wall Street eindigt naar beneden

Wall Street eindigt naar beneden

Par David French en Medha Singh

(Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde vrijdag scherp lager nadat James Pollard koeltjes zei dat de inflatie hoger was dan verwacht, waardoor hij een renteverhoging voor 2022 voorspelde.

De Dow Jones Industrial Average daalde -1,58%, of 533,37 punten, tot 33.290,08.

De grootste S&P-500-index verloor 55,41 punten, of -1,31%, tot 4.166,45 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde daarentegen met 130,97 punten (-0,92%) tot 14.030,38 punten.

Het hoofd van de St. Louis Federal Reserve zei vrijdag dat hij een van de zeven Fed-functionarissen was die van plan zijn de rente begin volgend jaar te verhogen om de hoger dan verwachte inflatie in te dammen, waarvan hij zegt dat deze duurzamer zal blijken te zijn.

De Amerikaanse centrale bank verraste woensdag de markten door aan te kondigen dat ze rekent op een eerste renteverhoging in 2023 en dat ze de discussie is aangegaan over de aanstaande afbouw van haar obligatieaankopen op de markten.

De opmerkingen van Bullard zorgden voor een stijging van de volatiliteitsindex van de centrale bank, een maatstaf voor de nervositeit van beleggers, die eerst het hoogste niveau sinds 21 mei bereikte, voordat hij iets terugliep. “Volgende week zullen verschillende gouverneurs van de Federal Reserve toespraken houden, en we zullen hetzelfde hebben: sommige gouverneurs zullen meer ‘havikachtig’ zijn en andere zullen meer ‘duif’ zijn, dus je zult zie een bepaald soort,” zei Tim Gresky, hoofdstrateeg bij Inverness Counsell. New York.

De opwaartse beweging in grondstoffen vertaalde zich niet in een positief sentiment voor Amerikaanse energieaandelen, aangezien de sectorindex zich bij de financiƫle sector voegde als de slechtste presteerder.

READ  Er zijn "lopende" discussies over het toekomstige bestuur van de groep

(Franse versie door Camille Raynaud)