Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street is in een verspreide volgorde na de “minuten” van de Federal Reserve – 22-02-2023 om 23:38

Wall Street-bord voor de New York Stock Exchange

door David Frans

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde woensdag in gemengde volgorde, met alleen de Nasdaq die in het groen sloot, dus beleggers gaven er de voorkeur aan voorzichtig te blijven na de publicatie van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve (Fed), hoewel er waren geen verrassingen in de politiek, geld voor de laatste.

De Dow Jones-index zakte 0,26%, ofwel 84,50 punten, naar 33.045,09 punten.

De bredere Standard & Poor’s 500-index daalde met 6,29 punten, ofwel 0,16 procent, tot 3.991,05 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg 14,77 punten (0,13%) tot 11.507,07 punten.

De ‘notulen’ van de monetaire-beleidsvergadering van de Fed, die ’s middags werd gepubliceerd en die op 1 februari werd afgesloten, laten zien dat ‘bijna alle Amerikaanse centrale bankfunctionarissen’ een vertraging van de renteverhoging steunen, met een verhoging van 25 basispunten.

De elementen van dit rapport voedden het idee dat de hoge inflatie een belangrijke factor bleef in de richting van het monetaire beleid van de Federal Reserve en dat de Fed zou kunnen besluiten om de rente nog verder te verhogen om de inflatie onder controle te krijgen.

Dit is niet echt een verrassing, gezien de opmerkingen die de presidenten van de Amerikaanse centrale banken de afgelopen weken hebben gemaakt.

Zo veranderden de belangrijkste Wall Street-indices weinig in de nasleep van de publicatie van deze “minuten”, na ups en downs te hebben ervaren aan het begin van de sessie.

De S&P-500 en de Dow Jones verzwakten het afgelopen uur echter en keerden terug naar het rood, waar de Nasdaq zich uit wist te bevrijden om een ​​vierde opeenvolgende cyclus van dalingen te voorkomen.

READ  Macron wil het wantrouwen van AstraZeneca doorbreken

Volgens Ed Moya, een analist bij OANDA, “is de Fed duidelijk vastbesloten om door te gaan met haar campagne om de rentetarieven te verhogen, en zal dit doen zelfs als de recessierisico’s toenemen.”

“Daarom verzwakten de markten, na het absorberen van de ‘Mihader’, een beetje,” zei hij.

De daling van Wall Street was echter minder duidelijk dan de dag ervoor, aangezien de sessie van dinsdag eindigde met de grootste daling voor de drie belangrijkste indices sinds het begin van het jaar.

Na de schokken van vorig jaar door het inflatiestrakke monetaire beleid van de Fed, herstelde de New Yorkse aandelenmarkt zich in januari in de hoop dat er een einde kwam aan de drang om de rente te verhogen. EINDE.

Maar de volatiliteit keerde deze maand terug, waarbij de financiële markten langer anticipeerden op hogere rentes uit angst voor aanhoudende inflatie.

De meeste grote S&P-500-sectoren daalden tijdens de sessie, aangevoerd door energie en onroerend goed.

* Herinnering aan de cursus in Europa: [.EUFR]

* Wordt donderdag vervolgd:

(Franse versie door Jean Terzian)