Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street gaat ten onder, geen vooruitgang op het gebied van schulden – 23 mei 2023 om 22:44 uur

De buitenkant van de New York Stock Exchange

NEW YORK (Reuters) – Aandelen sloten scherp lager en obligatierendementen sloten dinsdag hoger in New York, terwijl de gesprekken over het Amerikaanse schuldplafond in Washington bleven afglijden.

De Dow Jones-index verloor 0,69 procent tot 33.055,51 punten, de Standard & Poor’s-index verloor 1,12 procent tot 4.145,58 punten en de Nasdaq Composite-index daalde 1,26 procent tot 12.560,25 punten.

Congresrepublikeinen en vertegenwoordigers van de regering-Joe Biden hebben overdag een nieuwe gespreksronde afgerond zonder noemenswaardige vooruitgang te boeken.

De deadline voor het verhogen van het vermogen van de overheid om te lenen is vastgesteld op begin juni.

Bezorgdheid over de kwestie bleef de rente op staatsobligaties opdrijven.

Michael Wilson, aandelenstrateeg bij Morgan Stanley, merkt op dat zelfs als er een schuldovereenkomst wordt bereikt, dit nog steeds negatieve gevolgen kan hebben voor de economische activiteit.

“Als ze het eens worden over het schuldenplafond, zullen er concessies worden gedaan aan de begrotingsuitgaven. Dit is een probleem voor de groei”, zei hij. “Zal er een onmiddellijk effect zijn, of een bijzaak? Ongetwijfeld een beetje van beide. Aan het eind van de dag is er geen positieve middenweg.”

Daarbij komt nog een waarschuwing voor beleggers voorafgaand aan de notulen van de vergadering van het Monetary Policy Committee van de Federal Reserve op 2 en 3 mei, die op woensdag wordt verwacht, met mogelijke aanwijzingen over de intenties van de Amerikaanse centrale bank.

Op het gebied van aandelen won halfgeleidermaker Broadcom na de aankondiging van een miljardendeal met Apple om chips van Amerikaanse makelij te gebruiken.

READ  De overheid kondigt nieuwe steunmaatregelen aan voor de meest getroffen bedrijven

(Saeed Azhar, Shrishi Sanyal, geschreven door Jean-Stefan Bruce)