Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom blijft goud investeerders aantrekken?

Waarom blijft goud investeerders aantrekken?

Daling van het rendement op de Verenigde Staten en de dollar

Volgens Invesco is de stijging van de waarde van goud het gevolg van lagere Amerikaanse staatsobligaties en de dollar. Dit fenomeen is niet verrassend, maar hield ook stand begin 2022, toen zowel de reële als de dollarrente stegen.

redenen voor deze weerstand

Invesco identificeert drie mogelijke redenen voor deze weerstand: ten eerste stijgende inflatie, hoewel de relatie tussen goud en inflatie complexer is dan men zich zou kunnen voorstellen; ten tweede kochten centrale banken in 2022 recordbedragen, mogelijk door inflatie (Turkije) en geopolitiek (Rusland); Ten slotte heeft de cryptocurrency-crash mogelijk een concurrerende kandidaat geëlimineerd als waardeopslag.

Welke toekomst voor goud?

Invesco is van mening dat goud duur is volgens de normen van na 1870, maar kan zich moeilijk voorstellen dat het op de lange termijn kan blijven stijgen. Het enige sprankje hoop voor de “bulls” is de mogelijkheid van een terugkeer naar een of andere vorm van gouden standaard. Volgens de berekeningen van Invesco, als de Amerikaanse reserves contant geld in omloop in de VS omvatten, zou het gewaardeerd moeten worden op meer dan $ 8.800 per ounce.

READ  De Federal Reserve verhoogde de rente met een half punt, wat een buitengewone stijging is