Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street foldt met Apple, in afwachting van de Fed – 06/05/2023 22:51

Handelaren werken op de New York Stock Exchange

Geschreven door Noel Randwich en Shresty A. Ashar

(Reuters) – De New York Stock Exchange sloot maandag lager, nadat beleggers vraagtekens leken te zetten bij de aanhoudende monetaire verkrapping door de Amerikaanse Federal Reserve, terwijl Apple, ’s werelds grootste cap, een laagterecord bereikte voordat hij lager eindigde.

De Dow Jones-index zakte 0,59%, ofwel 199,9 punten, naar 33.562,86 punten.

De Standard & Poor’s 500-index daalde met 8,62 punten, ofwel 0,20 procent, tot 4.273,75 punten.

De Nasdaq Composite Index zakte 11,34 punten (-0,09%) naar 13.229,43 punten.

De S&P 500 sloot vrijdag op een hoogste punt in negen maanden en de Nasdaq bereikte een nieuw hoogste punt in één jaar nadat nieuws over een matigende loongroei in mei in de VS een pauzescenario in gang zette. De Fed-renteverhogingscyclus van volgende week.

Deze mogelijkheid, evenals de mogelijkheid van een verslechtering van de economische situatie, werd maandag versterkt door de maandelijkse enquête van het Institute for Supply Management (ISM), die een vertraging van de groei van de activiteit in de Amerikaanse dienstensector aantoonde. Een daling van het aantal nieuwe orders en een meting van inputprijzen op het laagste punt in drie jaar.

In termen van individuele waarden bereikte de titel van Apple een sessiehoogte van ongeveer $ 185 voor een marktkapitalisatie van ongeveer $ 2,850 miljard. Het wist echter zijn winst uit en eindigde lager (-0,76%) naarmate de Worldwide Developers Conference van de Californische groep vorderde, waar Apple met name een nieuwe mixed reality-headset introduceerde voor $ 3.499, drie keer meer dan de duurste. Een duur toestel dat Meta in dezelfde categorie verkoopt.

READ  De uitvoerende macht overweegt de belastingen te verlagen

Aan de andere kant schitterden andere digitale reuzen, zoals Alphabet (+1,08%) of Tesla (+1,7%), wiens verkoop in China van in dat land geassembleerde elektrische auto’s in mei een sprong maakte.

Net als JPMorgan (-0,98%) hebben enkele grote Amerikaanse banken te lijden gehad onder de mogelijkheid, meldde de Wall Street Journal, om de kapitaalregels aan te scherpen na het faillissement van verschillende grote intermediaire instellingen in maart.

Tankers Chevron (-0,48%) en ExxonMobil (-0,44%) slaagden er niet in om te profiteren van hogere ruwe olieprijzen nadat Saudi-Arabië in juli een verlaging van de olieproductie met 1 miljoen vaten per dag aankondigde.

(Geschreven door Sruthi Shankar en Shristi Ashar A in Bangalore en Noel Randewich in Auckland, Franse versie door Bertrand Bussy)