Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street eindigt na “minuten” van de Fed

Wall Street wordt gevonden na "Minuten" reserveren

Wall Street wordt gevonden na de federale ‘minuten’

door Caroline Valetkevitch

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange sloot woensdag hoger, waarbij de S&P-500 en Nasdaq recordhoogten sloten, nadat de notulen van de monetaire beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) in juni verdeeldheid onder haar leden toonden over economische signalen .

De Dow Jones Industrial Average steeg 0,30% of 104,42 punten tot 3.4681,79 punten.

De grotere S&P-500-index steeg 14,59 punten, of 0,34%, tot 4.358,13 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg 1,42 punt (0,01%) tot 14.665,06 punten.

Volgens de “vergaderingsnotulen” van de Federal Reserve schatten centrale bankfunctionarissen in juni dat verdere significante vooruitgang in het economisch herstel in de VS “nog niet was bereikt”, maar sommigen verwachtten dat die vooruitgang zou aanhouden.

Dit is een “passende reeks observaties”, omdat de Fed niet unaniem gelooft dat ze “voldoende zekerheid heeft over de situatie om veranderingen aan te brengen”, merkte Brad McMillan, Chief Investment Officer, op. Bij het Commonwealth Financial Network in Waltham, Massachusetts.

Na het persbericht van de Fed vorige maand, dat de mogelijkheid aangaf om de rente eerder dan verwacht te verhogen, al in 2023, begonnen sommige beleggers te anticiperen op een vroege verlaging van de economische steunmaatregelen van de centrale bank.

Wall Street maakt zich zorgen over de stijgende inflatie, met als effect dat beleggers in recente sessies afwisselen tussen effecten die verondersteld worden optimaal te profiteren van het herstel van de economie en hogere groeiaandelen.

(Franse versie door Jean Terzian)