Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europese Unie beboet BMW en Volkswagen 875 miljoen euro om kartel

Brussel vermoedde dat de Duitse auto akkoord ging met een illegale overeenkomst, om niet te concurreren op technologieën die de vervuilende uitstoot verminderen. De Europese Unie heeft donderdag 8 juli boetes opgelegd van 502 miljoen euro aan Volkswagen en 373 miljoen euro aan landgenoot BMW om de concurrentie op het gebied van uitlaatgasreinigingssystemen voor dieselauto’s te beperken.

Het andere grote Duitse bedrijf Daimler (Mercedes), dat meedeed aan deze overeenkomst maar het bestaan ​​ervan bekendmaakte, werd niet gestraft. Deze drie groepen hebben « Schendt EU-regels over concurrentiebeperkende praktijken door te overleggen over technische ontwikkeling op het gebied van zuivering van stikstofoxide-emissies”UNHCR verklaarde in een persbericht.

De zaak betreft ook de twee high-end merken Audi en Porsche, die dochterondernemingen zijn van Volkswagen. Het heeft niets te maken met het “DieselJet”-schandaal, dat in 2015 aan het licht kwam en Volkswagen, de toonaangevende Europese fabrikant, dwong de vervalsing van zijn motoren te erkennen om de normen tegen vervuiling te omzeilen.

“Meer dan vijf jaar werkten de bouwers samen”

Volkswagen, BMW en Daimler (Mercedes) “Ze komen regelmatig samen in technische vergaderingen om de ontwikkeling van selectieve katalytische reductietechnologie te bespreken [SCR], die de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden verwijdert [NOx] Dieselmotoruitlaat door ureuminjectie [également appelée “AdBlue”] »Europese uitvoerende macht uitgelegd. “Tijdens deze bijeenkomsten en gedurende een periode van meer dan vijf jaar hebben de autofabrikanten met elkaar overlegd”, Om niet meer dan de vereiste regelgeving op te ruimen, zei dezelfde bron.

deze groepen “Ze hadden de technologie om schadelijke emissies te verminderen tot meer dan wettelijk vereist is volgens de EU-emissienormen. Maar ze hebben vermeden om met elkaar te concurreren door niet het volledige potentieel van deze technologie te gebruiken om verder te gaan dan het wettelijk vastgelegde zuiveringsniveau”Concurrentiecommissaris Margrethe Vestager hekelde tijdens een persconferentie. Door ervoor te kiezen de zaak te onthullen, kreeg Daimler volledige immuniteit, waardoor een boete van ongeveer 727 miljoen euro werd vermeden.

READ  Gratis, Canal +, Europese Commissie... Weerstand gereguleerd tegen TF1-M6-fusie
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Vervuiling: de Duitse auto die Brussel beschuldigde van het plegen van een kartel

Le Monde met AFP en de Associated Press