Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EU boetes BMW en Volkswagen 875 miljoen euro

De Europese Unie heeft gesproken. Brussel besloot in de zogenaamde Dieselgate-zaak boetes op te leggen van 502 miljoen euro aan Volkswagen en 373 miljoen euro aan BMW, in totaal 875 miljoen euro. Twee autogiganten zijn bekritiseerd omdat ze de concurrentie in uitlaatgasreinigingssystemen voor dieselauto’s beperken. Ondertussen ontweek Daimler, die bij de zaak betrokken was, een boete van 727 miljoen euro voor de onthulling ervan. “De Europese Commissie heeft vastgesteld dat Daimler, BMW en Volkswagen Group (Volkswagen, Audi en Porsche) de EU-regels over concurrentiebeperkende praktijken hebben geschonden door te overleggen over technische ontwikkeling op het gebied van emissiereiniging. ‘NOx’zei macht.

deze groepen “Ze hadden de technologie om schadelijke emissies te verminderen tot meer dan wettelijk vereist is volgens de EU-emissienormen. Maar ze hebben concurrentie vermeden door niet het volledige potentieel van deze technologie te gebruiken om verder te gaan dan het wettelijk gedefinieerde zuiveringsniveau.”Margrethe Vestager, de wedstrijdcommissaris, bekritiseerde tijdens een krant. “Alle partijen hebben hun deelname aan de overeenkomst erkend en zijn overeengekomen om de zaak te regelen door te handelen”Uiteindelijk besliste de commissie.

READ  Parijs wil de jacht op illegale Airbnbs voor de Olympische Spelen van 2024 versnellen