Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street eindigt lager uit angst voor matige stimulus

Wall Street vindt een druppel

Wall Street vindt een druppel

Door Stephen Kolb

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde donderdag fors lager, de dag nadat de Standard & Poor’s 500 en de Nasdaq records troffen, nadat beleggers zwaar verkochten te midden van onzekerheid over het tempo van het herstel van de Amerikaanse economie.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,75% of 259,86 punten tot 3.4421,93 punten.

De grootste S&P-500-index verloor 37,31 punten, of 0,86%, tot 4.320,82 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde 105,28 punten (0,72%) tot 14.559,79 punten.

Toen de obligatiemarkt zich herstelde, daalden de drie belangrijkste Wall Street-indices vroeg in de sessie, voordat ze een deel van hun verliezen goedmaakten, maar toch daalden.

“Het is een normale opname”, zegt Brad MacMillan, chief investment officer bij Commonwealth Financial Network in Waltham, Massachusetts. “Mensen hebben zoiets van ‘misschien zijn de dingen niet perfect’ en ze nemen wat geld, maar ik denk niet dat dit het einde van de wandeling is.”

De Amerikaanse Federal Reserve heeft woensdag de notulen van haar monetaire-beleidsvergadering van juni vrijgegeven, “minuten” waaruit blijkt dat de centrale bank van mening is dat de economie niet volledig is hersteld van de gezondheidscrisis van het coronavirus.

Traders voelen hiaten in het economisch herstel in de VS en hedgen shortposities op de obligatiemarkt. Het rendement op Amerikaanse 10-jaars staatsobligaties daalde voor de achtste opeenvolgende sessie.

De vandaag vrijgegeven gegevens tonen aan dat de wekelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS licht stegen, wat aangeeft dat het herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt fragiel blijft.

READ  Wat als Enedis de warmwatertank afsluit (dankzij Linky)?

Alle belangrijke sectoren van de S&P-500-index veranderden op de dag, vooral de financiële sector.

Grote banken zullen volgende week hun kwartaalresultaten bekendmaken, terwijl analisten een winstgroei verwachten van 65,4% op jaarbasis.

(Franse versie door Jean Terzian)