Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bernard Arnault laat het huis van zijn ouders na aan Edek in aanwezigheid van Brigitte Macron

Verslag – De CEO van LVMH kwam met zijn vrouw en kinderen naar Roubaix om de schenking van het huis van zijn ouders aan de business school te formaliseren. Brigitte Macron en Gerald Darmanin waren aanwezig.

Voor Bernard Arnault zit deze plek vol jeugdherinneringen. Het hoofd van de LVMH-groep wilde met zijn gezin komen, omringd door zijn vrouw en vijf kinderen. Brigitte Macron en Gerald Darmanen zijn ook nauw verbonden met Hauts-de-France. Op de ochtend van 9 juli waren ze allemaal aanwezig voor de opening van de nieuwe Jean Arnaud-campus in Roubaix (59). Een opleidingscentrum gebouwd op het familiebezit van de voorzitter van LVMH, die het wilde nalaten aan de Roubaix Business School waar zijn dochter Delphine studeerde.

Een langdurige samenwerking verbindt de luxegroep en Edhec. In feite werken nu ongeveer 200 afgestudeerden van deze business school bij LVMH. Deze campus zal met name het Institute of Careers for Employment (direct) omvatten. “Deze plek zal het mogelijk maken om bedrijven te creëren in dienst van de samenleving”Dat stelt Emmanuel Metis, CEO van Edhec.

Rue Louis-Blouquet in Roubaix is ​​​​de woning van de ouders van Bernard Arnault en de voormalige gebouwen van Férinel, het bouwbedrijf opgericht door zijn grootvader Etienne Savignel.

» Lees ook –Rangschikking van Figaro Business Schools

Een campus vernoemd naar de vader van Bernard Arnault

het is de “de bakermat van de familie” Van de familie Arno. De zaakvoerder zei vrijdagochtend tegen zichzelf: “Ik ben speciaal verhuisd om elkaar te ontmoeten in de rue Louis Blouquet” Waar hij het eerste deel van zijn leven doorbracht. Hij had er lang van gedroomd om deze plek te maken? Een project van algemeen belang met een educatief karakter.. In deze straat bevindt zich het voormalige hoofdkantoor van Férinel, het bouwbedrijf dat is opgericht door zijn grootvader Etienne Savignel, en vervolgens is omgebouwd tot een vastgoedproject.

READ  Orpea rapporteert een jaarlijks nettoverlies van € 4 miljard - 05/12/2023 09:46

Bij de ingang van de campus: het eerste huis van de ouders van Bernard Arnault, in rode baksteen. In de tuin is het voormalige Férinel-gebouw volledig gerenoveerd. Het huis van de grootouders van moederskant van de miljardair ligt aan de overkant van de straat. Deze nieuwe campus is vernoemd naar zijn vader Jean Arnaud. Deze ingenieur werd aangesteld door Etienne Savinel. Een paar jaar later trouwde Jean Arnault met de dochter van Savinel, Marie-Joseph, voordat hij de teugels van Roubaix overnam. Uit hun verbintenis werd Bernard Arnault geboren.

“Ik heb het gevoel dat ik aan mijn kant sta”Brigitte Macron

“Ochtend een beetje verdrietig, maar niet dit”, zegt Brigitte Macron na de toespraak van Bernard Arnault. De first lady, die een beige pak droeg en een handtas van Louis Vuitton, was blij North, haar geboorteplaats, te vinden. “Ik heb het gevoel dat ik aan mijn kant sta”Ze lacht en vertelt over Jean, de zoon van Bernard Arnault, van wie ze het leven schonk toen ze student was. De First Lady kent het gebied goed. Ze woonde daar zeven en een half jaar en zei dat haar kleinkinderen waren ingeschreven in de Montessorischool van Jeanne d’Arc, niet ver van de nieuwe campus. Dus dit project kan hem alleen maar charmeren.

Een nieuw instituut voor oproepen tot tewerkstelling

Brigitte Macron is voorzitter van het Vocations pour l’Emploi Institute, waar ze algemene cultuur en literatuur doceert aan volwassenen boven de 25 die hun loopbaan hebben beëindigd, om hen te ondersteunen op weg naar hun werk. “Een paar dagen geleden hadden ze de Camus-plaag en ze hadden er geen spijt van dat ze kwamen!”. Twee van deze instituten zijn, met steun van LVMH, al gevestigd in Clichy-sous-Bois (93) en Valencia (26).

READ  Een bonus van 3000 euro op de koopkracht van de Fransen, en deze hulp staat binnenkort op de bankrekening!

Klik hier om de infographic te vergroten
Brigitte Macron, echtgenote van de president van de republiek, gaf les aan haar kleinkinderen op een steenworp afstand van de campus (hier omringd door Bernard Arnault en Bruno de Pamplon, de voorzitter van Edhec, op het moment van de ondertekening van de campusopening).

De architect uit Rijsel, Frank Longevall, staat achter de renovatie van de oude kantoren van het familiebedrijf. Het Savinel-huis werd versterkt door oude gebouwen in de omgeving te slopen. Het hoofdgebouw, ontworpen door de vader van Bernard Arnault, is volledig veranderd. De nieuwe entree is nu van glas. Op de begane grond werd een kunstruimte geopend door de galerie van de Japanse kunstenaar Hideyuki Ishibashi. De tuin is geïnspireerd op Barbeaux Park, dat op enkele minuten van de nieuwe campus ligt. De bestaande bomen zijn sinds het begin van de bouw behouden gebleven (Libanese ceder, Japanse kers en paarse esdoorn). Het project voldoet aan de meest veeleisende milieunormen.

Zo’n honderd studenten uit Edhec سيتم zullen welkom zijn

De campusuitbreiding Edhec wordt een incubator en opleidingsinstituut, van de begane grond tot de derde verdieping. In totaal zullen ongeveer 100 studenten en ongeveer 30 kleine bedrijven welkom zijn. In de kelder van het gebouw zijn een fablab en een opnamestudio ontworpen.

De vierde verdieping van de nieuwe campus is gewijd aan Brigitte Macron III Institute of Careers for Employment. De First Lady verwelkomt het succes van de eerste twee live-uitzendingen en is van plan door te gaan met lesgeven. Het benadrukt de ondernemersgeest van de mensen in de regio. “Ze willen het beste en dat is wat we ze gaan geven.”

Klik hier om de infographic te vergroten
De voormalige burgemeester van Turquin, minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin was ook aanwezig in Roubaix naast Brigitte Macron en Bernard Arnault.

De Jean Arnaud-campus wordt een kans Een ruimte voor creatie maar ook voor inbeddingIn de woorden van Bruno de Pamplon, CEO van Edhec. De Business School ondersteunt Live al met een ondersteuningsfonds van € 500.000 dat eraan is gewijd “moslims” Wie verlaat dit instituut na zes maanden opleiding.

READ  Distributeurs mogen benzine gedurende “een paar maanden” met “verlies” verkopen, kondigde Bourne aan

zie ook – Macron prees de heropening van de Samaritanen