Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street, een recordhoogte voor de Dow Jones, volgde uiteindelijk de werkloosheidscijfers

Wall Street is in opkomst

Wall Street is in opkomst

door shriashi sanyal en crystal ho

(Reuters) – De New York Stock Exchange sloot donderdag hoger en bereikte een record voor de Dow Jones, na de publicatie van beter dan verwachte werkloosheidsgegevens, terwijl de krantenkoppen van de laboratoria die vaccins tegen Covid-19 produceren na Washington vielen. zei het. Hij wilde patenten aanvragen.

De Dow Jones steeg 0,93%, of 318,19 punten, tot 34.548,53 punten.

De grootste S & P-500-index steeg 33,97 punten, of 0,82%, tot 4.201,56 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg met 50,41 punten (+ 0,37%) naar 13.632,84 punten.

Gedreven door winsten van Apple, Microsoft en Amazon met + 1% gedurende het grootste deel van de sessie, profiteerde de S & P-500 van de huidige publicatie van gegevens waaruit blijkt dat het aantal wekelijkse werkloosheidsregistraties in de VS meer is gedaald dan verwacht.

Beleggers hebben gewacht op de publicatie van het maandelijkse rapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid op vrijdag om meer informatie te krijgen over de toestand van de arbeidsmarkt en mogelijk de mogelijke wijziging in het monetaire beleid van de Federal Reserve (Federal Reserve).

“Beleggers worden aangemoedigd door de lage rentetarieven en de stimulans die de overheid gebruikt in de economie. We zien ook aanzienlijke stijgingen in de economische vooruitzichten en de vooruitzichten voor de kwartaalwinsten”, aldus Sam Stovall, hoofdstrateeg bij CFRA Research.

Farmaceutische bedrijven trokken zich terug nadat de Amerikaanse president Joe Biden had besloten om de wereldwijde opheffing van intellectuele eigendomsoctrooien voor COVID-19-vaccins te steunen.

En dus trokken Pfizer, Moderna en Novafax zich terug. Johnson & Johnson zag weinig beweging.

READ  Stormwaarschuwing voor opkomende economieën

In navolging van deze trend daalden de S & P-500-gezondheidsdienstensector en de Nasdaq Biotech Index.

Moderna beperkte zijn verliezen door te stellen dat landen over de hele wereld het COVID-19-vaccin jarenlang zouden blijven kopen, zelfs als de patenten zouden worden verhoogd.

Regeneron herstelde zich na het rapporteren van beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal en gaf aan dat het een stabiele vraag naar COVID-19-antilichaamtherapie verwacht.

Na de aankondiging dat het zijn chauffeurs meer zou betalen voor extra auto’s om aan de stijgende vraag te voldoen in het licht van de neergang van de gezondheidscrisis in de Verenigde Staten, trok Uber zich tijdens de sessie terug.

(Franse versie, Jean Terzian)