Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nationale Raad voor de Eenmaking van het Internationaal Recht sluit de officiële kennisgevingsprocedure tegen INJE af

De Nationale Raad voor de Eenmaking van het Internationaal Recht sluit de officiële kennisgevingsprocedure tegen INJE af

De Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) heeft in februari 2020 tekortkomingen vastgesteld in de manier waarop leveranciers, Engie en Electricité de France (EDF), toestemming van de consument kregen om hun verbruiksgegevens te verzamelen met de slimme meters van Linky. , Evenals prof ‘Overmatige houdbaarheid’ Van deze gegevens.

Na een soortgelijk besluit over EDF in februari kondigde de Franse gendarmerie voor gegevensbescherming donderdag 6 mei eindelijk de afsluiting van de formele kennisgevingsprocedure tegen Ingé aan. “Ik ben gestopt”.

De gegevens die door de meters worden uitgelezen, kunnen informatie geven over het privéleven van bewoners, zoals wek- en slaaptijden, perioden van afwezigheid of het aantal aanwezigen. “Met een besluit van 4 mei 2021 besloot de president van CNIL de officiële kennisgeving te sluiten.” Doel Angie, Volgens een persbericht van de commissieZo gewaardeerd “Door de responselementen van het bedrijf kon worden aangetoond dat de tijdens de controle geconstateerde tekortkomingen sindsdien zijn verdwenen.”.

Het ‘nieuwe goedkeuringspad’

Het bedrijf heeft een nieuw online goedkeuringsproces ingevoerd. Gedurende “De klant kan afspreken om zijn dagelijkse consumptie op te volgen, zonder dat hij ook akkoord hoeft te gaan om zijn verbruik gedurende een half uur op te volgen.”, CNIL. En de “Het bedrijf heeft een nieuw beleid geïmplementeerd om consumptiegegevens te bewaren: bewaartermijnen zijn nu evenredig aan de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.”CNIL gaat verder.

Op 15 februari sloot CNIL de officiële kennisgeving tegen EDF, om dezelfde redenen voldoen het nieuwe goedkeuringsproces dat door het bedrijf is ingesteld en zijn beleid voor het bewaren van contactgegevens nu aan Algemene verordening gegevensbescherming.

READ  De eerste hogesnelheidstrein in 2028 zal naar verwachting binnen twee uur Los Angeles-Vegas bereiken

De commissie gaf de bedrijven aanvankelijk drie maanden om compliant te worden, maar dat is een tijdschema ‘Verlengd vanwege de gezondheidscrisis in verband met Covid-19’, CNIL.

De wereld met Agence France-Presse