Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

Thales om te worden opgevolgd in de Beurs van Parijs

Thales om te worden opgevolgd in de Beurs van Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die donderdag worden gevolgd op de beurs van Parijs en Europa:

* SOCIÉTÉ GÉNÉRALE publiceerde donderdag kwartaalresultaten in een scherp en beter dan verwacht herstel dankzij de omzetgroei, vooral in de marktactiviteiten, kostenbeheersing en kostenrisicovermindering.

* THALES registreerde donderdag hoger dan verwachte verkopen in het eerste kwartaal en op het gebied van orderafhandeling, om de groei na de coronaviruscrisis te hervatten.

* LEGRAND kondigde donderdag een verhoging aan van zijn fiscale doelstellingen voor 2021 dankzij een goed eerste kwartaal, dat profiteerde van de vraag van residentiële markten en datacenters.

* ESSILORLUXOTTICA boekte donderdag een omzetstijging van 2% per kwartaal en zegt dat het streeft naar jaarlijkse resultaten van ten minste 2019.

* ARCELORMITTAL, ’s werelds grootste staalproducent, boekte kwartaalwinsten boven verwachting en beschreef de start van het jaar als “buitengewoon positief”.

* De verkopen van AIR FRANCE-KLM in het eerste kwartaal vertoonden geen tekenen van opleving van de activiteit die het bedrijf deze zomer nog steeds hoopt te zien, en de operationele verliezen van de groep zijn afgenomen. Resultaten donderdag gepubliceerd.

* VOLKSWAGEN verhoogde donderdag haar jaarlijkse operationele marge-doelstelling op basis van de toegenomen vraag naar de meest winstgevende modellen tijdens de eerste drie maanden van het jaar.

* Op donderdag publiceerde UNICREDIT een aanzienlijk hoger dan verwachte nettowinst voor het kwartaal, gedreven door inkomsten uit zijn marktactiviteiten.

* ARKEMA zei donderdag dat het voor dit jaar streeft naar een stijging van bijna 20% van de EBITDA voor zijn tak van speciale items met een vast bereik en wisselkoersen, de divisie die in het eerste kwartaal profiteerde van gestegen volumes.

READ  Deadline belastingaangifte

* ELIS bevestigde woensdag zijn jaarprognose ondanks een organische daling van 12,8% van de omzet in het eerste kwartaal tot 658,2 miljoen euro.

* ING Bank, de eerste Nederlandse bank, rapporteerde donderdag een hoger dan verwachte kwartaalwinst van 1,01 miljard euro dankzij hogere provisies en lagere voorzieningen.

* ANHEUSER-BUSCH INBEV, ’s werelds grootste bierbrouwerij, kondigde donderdag aan dat de 15-jarige General Manager Carlos Brito met pensioen gaat en plaats maakt voor Michael Ducres, hoofd van de Noord-Amerikaanse divisie, met ingang van 1 juli.

* Carrefour kondigde donderdag de lancering aan van zijn programma voor het terugkopen van eigen aandelen voor 500 miljoen euro.

* GETLINK kondigde donderdag aan dat het 113.089 vrachtwagens vervoerde in april, een stijging van 42% ten opzichte van april 2020.

* HEIDELBERGCEMENT handhaafde woensdag zijn verkoop- en bedrijfswinstvoorspelling voor 2021, de verschillende stimuleringsplannen die wereldwijd zijn aangenomen, volgens de tweede plaats wereldwijd in de cementproductie, om de bouwactiviteit te stimuleren.

(Leticia Volga en Patrick Finale)