Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toeslagnummer: UFC Que Choisir-meldingen over telefoonzwendel kunnen onbetaalbaar zijn

Toeslagnummer: UFC Que Choisir-meldingen over telefoonzwendel kunnen onbetaalbaar zijn

Basic
UFC-Que Choisir waarschuwt voor een nieuwe zwendel: een frauduleuze artiest die zich voordoet als een consultant of technicus van de Orange-telefoonoperator, om geld op te halen.

Het is een nieuw soort zwendel, zonder dat het slachtoffer zich realiseert dat het in de schijnwerpers staatUFC Que Chosir. De Consumer Protection Association vertelt over het ongelukkige avontuur van een 88-jarige Norman: “Natuurlijk een beetje raar.”

Goed gemaakte zwendel

Een vrouw stelt zich voor als een Orange-medewerker (La Normande-operator) die haar telefonisch belt, de interviewer lijkt alles te weten van telefoonabonnementen en spreekt vloeiend Frans. In de loop van het gesprek legde de technicus haar uit dat ze haar lijn moest controleren en Giselle vroeg haar terug te bellen met haar eigen telefoon.

De nep-telefoonconsulent verzekert hem dat de oproepen gratis zijn, maar dat was het niet. Aan het einde van de uitwisseling blijkt op de telefoonrekening van de oude dame meer dan 350 euro buiten het pakketje te liggen. Er wordt naar Afrika gebeld.

Hoe open je een scam?

Het doel van fraudeurs en hun gesprekspartners is om het extra nummer terug te bellen om een ​​deel van het gefactureerde geld terug te krijgen. Een zwendel lijkt steeds vaker voor te komen, vooral sinds het begin van de gezondheidscrisis.

Om erachter te komen of de oproep al dan niet oplichterij is, merkt UFC Que Choisir op dat algemeen gebruikte nummers beginnen met 00, het internationale voorvoegsel, dat moet waarschuwen. En zodra u een bericht of telefoontje ontvangt met het verzoek om een ​​bepaald nummer opnieuw te kiezen, moet u voorzichtig zijn. Aarzel bij twijfel niet om contact op te nemen met de klantendienst van uw operator om te vragen of het telefoontje van hen kwam.

READ  Wat als Vilebrequin-gebruikers gelijk hebben?