Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerste veroordeling door Volkswagen in Frankrijk in de zaak Dieselgate

Eerste veroordeling door Volkswagen in Frankrijk in de zaak Dieselgate

Deze beslissing kan andere slachtoffers ertoe aanzetten om op hun beurt een klacht in te dienen tegen de Duitse fabrikant.

De advocaat van de eiser van vrijdag zei in een rapport dat een hof van beroep in Pau zojuist de Franse dochteronderneming van Volkswagen had bevolen de eigenaar van een Duitse merkauto te vergoeden, in de zaak Dieselgate, de eerste in Frankrijk.

Volgens mij door Charles Konstantin Vallet, “Dit eerste slachtoffer, dat in 2016 had besloten juridische stappen te ondernemen, werd, afhankelijk van zijn persoonlijke situatie (vooral de leeftijd van de auto en het aantal afgelegde kilometers), naast het betalen van zijn juridische kosten, 4000 euro aan schadevergoeding verkregen, die is ongeveer 15% van de aankoopprijs Tiguan TDI 140».

Zie ook – Volkswagen: “Dieselgate” begrepen in 3 minuten

Deze uitspraak van 27 april vertegenwoordigt “De enige Franse veroordeling tot nu toe en het eerste hof van beroep over de aansprakelijkheid van VolkswagenDe advocaat voegde eraan toe, in een verklaring aan hem, in zijn overtuiging dat het nodig is. ‘Leg jurisprudentie vast en laat alle relevante slachtoffers hun rechten doen gelden».

Het bedrijf heeft een cassatieverzoek in behandeling

De Dieselgate-zaak brak uit in september 2015 en onthulde dat miljoenen dieselmotoren waren opgetuigd voor met name de merken Volkswagen en Audi, om ze minder vervuilend te laten lijken dan ze in werkelijkheid waren.

In antwoord op een vraag van Agence France-Presse schatte de Franse Volkswagen-groep dat de uitspraak van het hof van beroep in PauEen eenzame en unieke beslissing en de motieven ervan zijn twijfelachtigHet bedrijf gaf dus aan te studeren.De wenselijkheid om dit oordeel aan te vechten, dat naar haar mening op geen enkele manier definitief is». «De Franse rechtbanken hebben ook systematisch gedurende 5 jaar de gerechtelijke procedure tegen Volkswagen afgewezen.ruzie maken.

READ  Europa staat met zijn gezicht naar de muur

Ik ben Charles Konstantin Valais, van zijn kant, stelt zich voor “Hij ondernam snel gezamenlijke juridische stappen waardoor alle consumenten die wilden optreden, hun schadevergoeding konden krijgenVolgens hem,Meer dan 950,00 voertuigen zijn getroffen door deze fraude” In Frankrijk.