Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee nieuwe gevallen van bloedstolsels, waaronder één sterfgeval, in Frankrijk

Met twee nieuwe geregistreerde gevallen bereikte het aantal beroertes na injectie van het AstraZeneca-vaccin 30

Twee nieuwe gevallen van atypische beroerte, waaronder één sterfgeval gerelateerd aan AstraZenec’s Covid-19-vaccin, vonden plaats in Frankrijk tussen 23 april en 29 april, volgens gezondheidsautoriteiten vrijdag.

Sinds de vaccinatie met dit vaccin is begonnen, hebben zich volgens het Franse Geneesmiddelenbureau (ANSM) in Frankrijk 30 gevallen van zeldzame trombose voorgedaan, waarvan 9 sterfgevallen in totaal, op 29 april, uit meer dan 3.855.000 injecties.

Deze twee nieuwe aandoeningen betreffen vrouwen van in de zestig en zeventig met cerebrale veneuze trombose, waaronder één geval met trombocytopenie (trombocytopenie, nota van de redacteur), legt ze uit.

Gereserveerd voor meer dan 55 seconden

Sinds 19 maart 2021 is het Vaxzevria-vaccin van AstraZeneca aangewezen voor mensen van 55 jaar of ouder, zegt het gezondheidsagentschap.

Bovendien meldde ANSM met betrekking tot het Pfizer / BioNTech (Comirnaty) vaccin in de periode van 16 april tot 29 april “mogelijke signalen”.

“Nadat zes nieuwe gevallen van acute pancreatitis waren aangekondigd, waaronder één sterfgeval”, werden gedurende deze periode alle gemelde gevallen sinds het begin van de vaccinatie beoordeeld.

Een analyse van in totaal 15 ernstige gevallen (14 gevallen met een positief resultaat en één overlijden) van gemelde acute pancreatitis in totaal toont aan dat het in ongeveer een derde van de gevallen voorkomt bij patiënten met een voorgeschiedenis van pancreas- of galaandoeningen.

Deze gebeurtenissen vormen een “potentieel signaal” dat op Europees niveau zal worden gedeeld, wijst hij op ANSM.

Van de effecten die al zijn gecontroleerd, bevestigt “een analyse van twee nieuwe gevallen van het Guillain-Barré-syndroom (een zenuwaanval, ook wel acute colitis genoemd, nota van de redacteur), waarmee het totaal op 7 gevallen komt sinds het begin van de vaccinatie”, bevestigt dat dit het geval is. zeldzaam en voegt eraan toe dat de bijwerkingen een mogelijke indicatie zijn.

READ  Carrefour en Leclerc herinneren zich deze besmette producten dringend, het is de vis

De baten / risicoverhouding van het vaccin wordt niet in twijfel getrokken.