Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De slechte werkloosheidscijfers in april zorgen voor controverse over het beleid van Joe Biden

De teleurstelling was vrijdagochtend enorm: de Amerikaanse economie creëerde in april slechts 266.000 banen, vier keer minder dan de 1 miljoen banen die economen hadden voorspeld. Dit bracht het werkloosheidspercentage in de VS op van 6% naar 6,1%, volgens cijfers die op vrijdag 7 mei zijn vrijgegeven door het ministerie van Arbeid.

Sinds het begin van de Covid-19-pandemie heeft de Amerikaanse economie 8,2 miljoen banen verloren en heeft het land 9,8 miljoen werklozen, wat een lichte stijging van de arbeidsparticipatie met 61,7% oplevert.. “We wisten dat het geen sprint zou worden, maar een marathon. Eerlijk gezegd gaan we veel sneller dan ik had gedacht.”, Aangekondigd in de nasleep van de Amerikaanse president Joe Biden. “De klim is steil en we hebben nog een lange weg te gaan.”

Controversiële federale toelage

De slechte prestatie in april leidde tot veel verklaringen. Ten eerste zal er een tekort aan arbeidskrachten zijn. Er zijn ook drie economische argumenten naar voren gebracht: de voortzetting van de epidemie als gevolg van het Coronavirus, ook al is een op de drie Amerikanen volledig gevaccineerd; Scholen die niet volledig zijn heropend – en die problemen opleveren voor de kinderopvang, zoals minister van Financiën Janet Yellen uitlegde, worden met spoed naar de perskamer van het Witte Huis gebracht; En de federale bonus van 300 dollar (246 euro) per week voor werklozen, die duurt tot september.

De kwestie van de federale toelage is een punt van grote controverse. De Amerikaanse Kamer van Koophandel, die zich vanaf het begin tegen de maatregel heeft verzet, is van mening dat deze veel werknemers ertoe aanzet om geen banen te accepteren. “De hulp van $ 300 betekent dat een op de vier ontvangers meer verdient aan werkloosheid dan ze verdienen met hun werk”, De vice-president beschuldigde Neil Bradley.

READ  Sycomore AM roept op tot vertrek van Atos-chef - 09/09/2022 om 17:35

Montana en North Carolina hebben ook aangekondigd dat ze deze federale steun eind juni zullen intrekken vanwege een tekort aan arbeidskrachten. Jason Furman, een professor aan Harvard en voormalig economisch adviseur van Barack Obama, schatte op CNN dat deze toelage gunstig was in de ergste stadia van de crisis, in 2020 en in januari 2021, tijdens de tweede golf van de pandemie, maar het was veel minder ervoor. de zomer. President Biden verwierp wat hij noemde ‘Vage uitspraken dat Amerikanen gewoon niet willen werken.’. “Uit de gegevens blijkt dat meer werknemers op zoek zijn naar een baan en velen deze niet kunnen vinden.” Zei hij.

Je hebt 65,31% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.