Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street beëindigt gemengde orde, inflatievrees weegt – 05/12/2022 23:11

Wall Street eindigde in het verspreide systeem

Wall Street eindigde in het verspreide systeem

door Stephen Kolb

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange is donderdag in een gemengde volgorde gesloten, omdat beleggers vrezen dat de inflatie langer dan verwacht hoog zal blijven, wat de Federal Reserve ertoe zou kunnen aanzetten de rente verder te verhogen.

De Dow Jones Industrial Average daalde -0,33% of 103,81 punten tot 3.1730.3 punten.

De Standard & Poor’s 500 Index daalde 5,1 punt, of -0,13 procent, tot 3.930,08 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg 6,73 punten (0,06%) tot 11370,96 punten.

Indices hebben de afgelopen sessies een sterke volatiliteit gekend, waarbij de trend vaak vóór de afsluiting keerde.

“Deze volatiliteit van meer dan 2% omhoog of omlaag is uiterst zeldzaam en wijst op de aanzienlijke kwetsbaarheid van beleggers voor een dergelijke volatiliteit in zo’n korte tijd”, zegt Ryan Detrick, hoofd marktstrategie bij LPL Financial.

“Aanhoudende zorgen over de inflatie, die een hoogtepunt lijkt te hebben bereikt maar hardnekkig hoog blijft, blijven beleggers zorgen baren”, voegde hij eraan toe.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid stegen de producentenprijzen in april met 11,0% op jaarbasis, vergeleken met een stijging van 11,5% de voorgaande maand, en stegen de consumentenprijzen met 8,3%, na +8,5% in maart.

Desondanks wordt verwacht dat de Fed de komende maanden de belangrijkste rentetarieven minimaal drie keer met ten minste 50 basispunten zal verhogen. De Amerikaanse Senaat heeft donderdag de benoeming van Jerome Powell voor een tweede termijn als hoofd van de Amerikaanse Centrale Bank bevestigd.

In aandelen sprong modegroepseigenaar Kate Spade Tapestry omhoog nadat hij had gezegd dat hij er zeker van was dat de Chinese vraag zou stijgen zodra de beperkingen die zijn opgelegd om de uitbraak van het coronavirus in het land aan te pakken, worden opgeheven.

READ  Hij wordt veroordeeld tot 9.700 euro schadevergoeding voor het huren van zijn woning, 650 euro is erg duur

Walt Disney eindigde lager na een zwakker dan verwacht tweede kwartaal.

(Met bijdragen van Devik Jain en Amruta Khandekar, Franse versie Camille Raynaud)