Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verbod op verkoop van verwarmde auto’s wordt in 2035 werkelijkheid

Verbod op verkoop van verwarmde auto’s wordt in 2035 werkelijkheid

De Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) van het Europees Parlement heeft de nieuwe wet inzake CO2-emissienormen voor auto’s aangenomen. In 2035 wordt de verkoop van thermische auto’s verboden.

bron : J Shim via Unsplash

Een close vote, maar nog steeds een gelijkaardige overwinning. De Milieucommissie van het Europees Parlement stemde voor met 46 stemmen (40 tegen en 2 onthoudingen).De nieuwe wet die de CO2-emissienormen voor auto’s regeltZijn voorzitter, Pascal Canvin, kondigde aan: In een bericht op Twitter.

Het einde van de verkoop van niet-emissieloze auto’s is gestemd in 2035. Tot ziens in de plenaire vergadering begin juni‘, vervolgt de betrokkene. De automobielsector zal dus nu al aan zeer strikte regels moeten voldoen die hen ertoe zullen aanzetten om tegen deze deadline steeds vaker een elektrische catalogus aan te bieden.

plenaire zitting in juni

Deze bijzonder krachtige beslissing zal het mogelijk maken om de CO2-uitstoot van auto’s te verminderen. Ter herinnering: in 2021 is de Europese Unie overeengekomen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te verminderen. Het is duidelijk dat fabrikanten hun aanbod zullen vergroten lang voordat ze klaar zijn voor de toekomst en voldoen aan de geldende regels dankzij elektrische auto’s.

Er moet ook nog een laatste stap worden gezet. Het wetsvoorstel moet nu worden gestemd tijdens een plenaire vergadering van 705 Europarlementariƫrs. Pascal Canvin geeft ons begin juni een afspraak.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.