Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street beëindigd, rentetarieven geruststellend – 02/03/2023 om 22:29

Wall Street-inschrijving op de New York Stock Exchange

door Chuck Mikolajczak

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange sloot donderdag in het groen, nadat de obligatierendementen zich terugtrokken van de dagelijkse hoogtepunten na opmerkingen van een functionaris van de Federal Reserve ten gunste van een gematigde renteverhoging voor de Amerikaanse centrale bank.

De Dow Jones steeg met 341,73 punten, of 1,05%, tot 33.003,57 punten, de S&P 500 steeg met 29,96 punten, of 0,76%, tot 3.981,35 punten, en de Nasdaq Composite steeg met 83,50 punten, of 0,73%, tot 11.462,98 punten.

Raphael Bostick, president van de Federal Reserve Bank of Atlanta, een federale havik, riep op tot “langzame en gestage” renteverhogingen, eraan toevoegend dat de impact van de huidige monetaire verkrapping mogelijk pas in het voorjaar voelbaar zal zijn.

Het rendement op schatkistpapier met een looptijd van 10 jaar, dat net het hoogste punt in vier maanden bereikte van 4,091% na opnieuw een daling van de wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die een weerspiegeling was van een bloeiende arbeidsmarkt, daalde tot 4,064%.

Werkgelegenheids- en consumentenprijsindicatoren voor de komende dagen zullen beleggers een duidelijker beeld geven van de intenties van de Fed tijdens de monetairbeleidsvergadering van 21-22 maart. Markten verwachten een stijging van 25 basispunten.

Aan het aandelenfront daalde Tesla met 5,85% na een teleurstellende dag van presentatie aan investeerders.

Softwaremaker Salesforce steeg met 11,5% nadat de omzetprognoses voor het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen en de aankondiging van een verdubbeling van het bedrag van een aandeleninkoopovereenkomst.

Warenhuisketen Macy’s profiteerde ook van beter dan verwachte resultaten voor het vakantiekwartaal en verdiende meer dan 11%.

READ  Beyoncé en Elon Musk. Emmanuel Macron siert Bernard Arnault op het Elysee onder de aanwezige fans van de wereld

(Franse versie door Jean-Stephan Bros)