Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vertegenwoordiger van de industriëlen bevestigt dat de prijsstijging “geleidelijk zal zijn”.

Een vertegenwoordiger van de industriëlen bevestigt dat de prijsstijging “geleidelijk zal zijn”.

BFMTV-gast Richard Banqueault, die 90 grote fabrikanten van massadistributieproducten vertegenwoordigt, benadrukte dat er na verloop van tijd inflatie zal optreden, met name vanwege de voorraden die nog beschikbaar zijn.

Terwijl de jaarafspraken tussen grote retailers en fabrikanten net zijn beëindigd, lijkt een nieuwe stijging van de voedingsproducten onvermijdelijk, in een algemene context van inflatie.

Maar deze verhogingen zouden niet van de ene op de andere dag moeten gebeuren. Uitgenodigd voor de BFMTV-groep op donderdag, benadrukte Richard Panquiault, directeur van Ilec, die 90 grote fabrikanten van massadistributieproducten vertegenwoordigt, dat er “in de loop van de tijd zal worden gespreid”.

“Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Er zijn voorraadproblemen, er is een vertraging in de tijd, dus het zal echt incrementeel zijn”, zei hij.

10% verhoging

Hij benadrukte echter dat de nieuwe contracten tussen distributeurs en fabrikanten de neiging hebben om de prijzen te verhogen “in het licht van de buitengewone stijging van alle kosten”.

“In feite zullen de prijzen de komende maanden geleidelijk stijgen”, erkende hij.

Alvorens verder te gaan: “We horen vandaag dat de uitkomst van de onderhandelingen zal resulteren in een verhoging van de aankoopprijs voor distributie aan fabrikanten met ongeveer 10%.” Het aantal werd eerder vandaag aangekondigd door Jacques Cresel, algemeen directeur van de Confederatie van Handel en Distributie.

De belangrijkste artikelen

READ  Moeten we ons echt zorgen maken over de sterkte van de kabelbaantorens?