Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarschuwing voor de Braziliaanse ontkrulprocedure, die schade aan de nieren kan veroorzaken

Waarschuwing voor de Braziliaanse ontkrulprocedure, die schade aan de nieren kan veroorzaken

Braziliaanse producten voor het rechttrekken van haar, een technologie waarmee u tot wel zes maanden lang een glad en glanzend effect kunt krijgen, kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.
Barilov Egeni / Barilov – Stock.adobe.com

Decryptie De National Academy of Medicine luidt de noodklok tegen deze praktijk van het steil maken van haar, die bij ten minste 28 slachtoffers acuut nierfalen heeft veroorzaakt.

Krullend, golvend, kroeshaar… sommige mensen kunnen het niet langer verdragen en nemen hun toevlucht tot het steil maken van Braziliaans haar. In tegenstelling tot elektrische stijltangen, waarvan het effect na één wasbeurt verdwijnt, kunt u met deze technologie steil haar gedurende meerdere maanden behouden. Een langdurig effect wordt verkregen door keratine rechtstreeks in de haarschubben te injecteren en deze vervolgens af te dichten met verwarmingsplaten om het product beter te fixeren.

Maar naast keratine bevatten producten voor het rechttrekken van haar potentieel schadelijke chemicaliën. Onder hen hebben glycolzuurderivaten, met name glycokiezelzuur, in 2013 het formaldehyde vervangen, dat vanwege de kankerverwekkende effecten ervan in de formulering van haarproducten verboden is. Er wordt aangenomen dat het nieuwe ingrediënt de oorzaak is van nierfalen bij minstens 28 vrouwen over de hele wereld, zo erg zelfs dat de Franse Academie voor Geneeskunde zojuist een waarschuwing heeft afgegeven.

Bij 28 patiënten werd een verband vastgesteld

Sinds juli 2023 zijn er al 26 gevallen gemeld…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

1 euro per maand gedurende 3 maanden. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Een man probeerde zijn moeder op te eten