Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom zou u op uw hoede zijn voor alternatieven voor plastic wegwerpschaaltjes?

UFC-Que Choisir testte 57 producten die werden gepresenteerd als alternatieven voor wegwerpbaar plastic serviesgoed. De resultaten waren verrassend.

Sinds 1 januari 2021 zijn rietjes, wegwerpservies, roerstaafjes, deksels voor dinerbekers en andere biologisch afbreekbare plastic artikelen verboden. Tegen 2040 zal de afvalcontrolewet naar verwachting een einde maken aan alle plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik. Maar “plasticvrij” is niet noodzakelijk synoniem voor veiligheid, zoals het werd onthuld UFC – wat te kiezen.

Op woensdag 19 mei plaatste de Consumentenbond testresultaten op haar website voor 57 producten die veganistische alternatieven zijn voor plastic wegwerpproducten. De UFC veroordeelt de overmatige aanwezigheid van verbindingen die schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu in deze alternatieve producten op basis van groentepulp of palmbladeren.

De UFC heeft sindsdien zorgwekkende resultaten gerapporteerd.66% van de geteste monsters bevatte geperfluoreerde verbindingen (gebruikt om vaat water- en vetbestendig te maken zonder te breken, maar sommige zijn kankerverwekkend, immunotoxisch, toxisch voor ontwikkeling en / of hormoonontregelaars) die de aanbevelingen overtreffen (2), in grote lijnen in Betik-merkplaten (3) hebben een gehalte aan geperfluoreerde verbindingen dat 140 keer hoger is dan de norm gespecificeerd in Denemarken)“.

Video – Milieu: recyclebaar of niet, wegwerpplastic wordt niet langer verkocht

Verduidelijk de voorschriften

Daarnaast waarschuwt de vereniging voor een mogelijke cocktailimpact van producten dieZorgt voor een opeenhoping van stoffen (in het bijzonder geperfluoreerde verbindingen, chloorpropanol, aromatische aminen), vooral voor papieren rietjes en kartonUFC betreurt het dat de Europese regelgeving niet nauwkeurig genoeg is over de materiaalsamenstelling.De regelgeving specificeert geen gesloten lijst van toegestane stoffen en additieven, maar alleen een algemeen principe om materialen die worden gebruikt door fabrikanten van bestek en andere items die in contact komen met voedingsmiddelen niet te beschadigen.In het bijzonder bekritiseert de UFC de Europese autoriteiten om een ​​nauwkeurige lijst van materialen en additieven op te stellen die zonder risico kunnen worden gebruikt als alternatief voor plastic voor gerechten voor eenmalig gebruik.

READ  Antistress, stimulator van het gevoel van eigenwaarde, bron van concentratie ... Welke fysieke activiteit verdient de voorkeur op kantoor?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: