Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste resultaten in een grote COVID-19-enquête, gevallen zijn nog grotendeels onbekend

Het Federal Center for Health and Care Experience (KCE), dat een meta-analyse uitvoert van 71 internationale studies over het coronavirus op de lange termijn, publiceerde dinsdag deel 1 van zijn bevindingen, waarin de pathofysiologische mechanismen worden gepresenteerd die betrokken zouden moeten zijn bij Lange vorm van de ziekte. De volledige resultaten worden in oktober verwacht.

De mechanismen die ten grondslag liggen aan de al lang bestaande symptomen van COVID-19 blijven grotendeels onbekend. Bovendien zijn de wetenschappelijke gegevens nog steeds erg beperkt en erg heterogeen en beschrijven ze verschillende vormen, duur en intensiteiten, waarschuwt de organisatie.


Om ook te lezen: Erkenning van het COVID-19 lange witte jasgeld … de kamer neemt een reeks maatregelen


Met betrekking tot het vasculaire systeem toont KCE dus aan dat cardiovasculaire complicaties, zoals een myocardinfarct, beroerte of longembolie, kunnen optreden tijdens de acute fase van de ziekte. Dergelijke laesies kunnen blijvende gevolgen hebben, en de mechanismen die uit deze ongelukken voortkomen, werken als een activering van de stollingsketen na onevenwichtigheden, met name op de binnenwand van bloedvaten, in bloedplaatjes en bij de regulering van bloeddruk en bloeddruk.

Naast de vasculaire problemen die worden veroorzaakt door stollingsstoornissen, kan enige schade aan de hartspiercellen optreden, direct door het virus of indirect na het vrijkomen van cytokinen tijdens de systemische ontstekingsreactie. Structurele veranderingen kunnen optreden in het hart, met daaropvolgende activering van de fibrosepaden, die allemaal kunnen leiden tot hartinsufficiëntie of aritmieën.

Andere storingen

Op het niveau van het zenuwstelsel worden verschillende werkingsmechanismen gebruikt om symptomen van neurocognitieve aard te verklaren, zoals concentratiestoornissen, geheugenproblemen en stoornissen in de uitvoerende functie. Om geurstoringen te verklaren, hebben hypothesen voornamelijk betrekking op directe virale invasie van het reukzenuwepitheel (slijmvlies van de neusholte).

READ  COVID-19: hartaanval en carditis... Moeten we ons zorgen maken over aanhoudende complicaties?

Het is ook mogelijk dat immuun- of ontstekingsstoornissen betrokken zijn bij het ontstaan ​​van de disfunctie die wordt waargenomen in aangetaste organen. Deze hypothese zou de verschillen kunnen verklaren in het vermogen van een individu om COVID-19 op de lange termijn te ontwikkelen. Studies hebben tekenen van ontsteking in verschillende organen aangetoond. Een studie toonde een abnormale immuunfunctie aan en een andere maakte bezwaar tegen aanhoudende bloedmarkers van ontsteking en disfunctie in mitochondriën, ook bij asymptomatische patiënten.

Ten slotte zijn de meest voorkomende symptomen die in het spijsverteringsstelsel worden gemeld, diarree, misselijkheid en buikkrampen. De hypothesen die hier worden opgeworpen, duiden op persistentie van enteritis na virale infectie, disfunctie van het autonome zenuwstelsel of zelfs directe laesies van het galkanaal.

Over hetzelfde onderwerp …

CQFD Vanaf 01/04/2021