Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheid. Persoonlijk vaccin om kanker te elimineren?

Wat als het beheersen van het virus voldoende is om mensen met kanker te behandelen? Deze hypothese zou werkelijkheid kunnen worden volgens wetenschappers van het Research Center van het Hospital Center van de Universiteit van Montreal.

Onder hen is professor Marie-Claude Bourgeois Denniault. De laatste werkte om wat virussen worden genoemd “tumortoestanden” te creëren, specifiek voor elke tumor. Het doel is om kankercellen te infecteren en te elimineren, zonder gezonde cellen te veranderen.

Volgens de tests die zijn verkregen uit experimenten op muizen, zijn deze virussen in staat het immuunsysteem te stimuleren, zodat het kankercellen kan herkennen en doden.

In detail worden tumorvirussen gebruikt als adjuvantia die nodig zijn om de immuunrespons te stimuleren. Artikelen die deel uitmaken van de ingrediëntenlijst voor alle vaccins. Ze stellen het menselijk lichaam in staat om het potentiële gevaar te identificeren en de dreiging te verminderen door de reactie van de immuuncel.

Eén patiënt, één persoonlijk vaccin

Volgens de professor moet een vaccin ‘persoonlijk’ zijn om echt effectief te zijn. Hoe moet ik doen? De oplossing zou tumorspecifieke antigenen en markers voor kankerachtige mutaties kunnen zijn. Als uniek teken voor kanker worden de gegevens verkregen door middel van biopsie.

Momenteel zijn de meeste vaccins die worden getest om kanker bij mensen te bestrijden niet afhankelijk van het injecteren van tumorigene virussen. Slechts één klinische studie, in Canada en de Verenigde Staten, vertrouwt op deze methode. Het is echter niet persoonlijk gericht op kankers.

Voor Marie-Claude Bourgeois-Diño is de belangrijkste uitdaging vandaag om erin te slagen “de mutaties te identificeren waartegen we willen worden ingeënt”.

READ  NASA stelt de uitgang van twee astronauten uit het internationale ruimtestation uit vanwege "wrak" - 30-11-2021 om 13:43

In feite is elke kanker uniek met tien of honderd mutaties, maar slechts een paar ervan zullen, eenmaal gericht, een genezend effect hebben en zullen in staat zijn om het te elimineren.