Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michelle Symes zet de langetermijngevolgen van de ziekte op een rij

We weten meer over de langetermijngevolgen van de ziekte dankzij INSERM-onderzoekers die sinds januari meer dan 4.000 patiënten op de voet hebben gevolgd en zich snel herinneren dat ze een bepaald profiel presenteren.

Ze hebben beide al Bleef in het ziekenhuis Ofwel het was Hij werd opgenomen op de intensive care. Dus daar zijn we, er zijn serieuze problemen. Er is niets gemeen met patiënten die Covid hebben opgelopen maar thuis een paar dagen koorts zijn ontsnapt.

Zullen de symptomen van de ziekte bij deze patiënten lang aanhouden nadat ze het ziekenhuis hebben verlaten? Bij 60% van de gevallen. Dus van degenen die in het ziekenhuis zijn geweest, heb je drie van de vijf patiënten Het wordt altijd beïnvloed door minstens één symptoomZes maanden na het letsel. Bij een kwart van hen treden weer drie of meer symptomen op.

De symptomen die het vaakst terugkeren, zijn vermoeidheid, De ongemakkelijk luchtwegen waar is de Pijnen Gearticuleerd En de gespierd. Soms vereist deze herhaling van de ziekte heropname in het ziekenhuis. Als we ons aan het INSERM-bestuur houden, zien we dat dit bij 2% van de patiënten is gebeurd.

Hoe gespierder Covid, hoe groter de effecten

Er zal een verband zijn tussen de aanvankelijke ernst van de ziekte en het langdurig aanhouden van de symptomen. Hoe meer spier Covid is, zo lijkt het, hoe groter de effecten ervan. De INSERM-studie toonde dat aan Patiënten die op de intensive care worden opgenomen, hebben meer symptomen Van anderen.

Worden mannen en vrouwen in gelijke mate getroffen? Er zijn verschillen tussen de seksen. Onder de ernstige vormen van de ziekte zijn er meer mannen dan vrouwen. Aan de andere kant, met betrekking tot het aanhouden van symptomen in de loop van de tijd, de zogenaamde verlengde Covid, treft het meer vrouwen.

READ  De sonde verzendt zijn eerste beelden van het zuiden van de maan

In alle gevallen is het effect duidelijk niet beperkt tot de gezondheid. hij is ook economisch hij is sociaalDe INSERM-studie toont aan dat wanneer u een langdurige COVID-19-ziekte verdraagt, u in 30% van de gevallen: Na zes maanden ging hij niet meer aan het werk.

Waarom blijven de symptomen aanhouden terwijl het lichaam vrij zou moeten zijn van het virus?

Concreet leggen we dat niet uit. En dit is wat de medische gemeenschap motiveert om te proberen de betrokken mechanismen te begrijpen, en de studie waarover ik je vertel is nog lang niet klaar.

De follow-up is nu zes maanden. Maar INSERM is van plan het patiëntencohort anderhalf jaar te volgen in de hoop dat we tegen die tijd voldoende klinische gegevens hebben om het onverklaarbare te verklaren en terloops ook de mogelijke gevolgen voor de werkgelegenheid te beoordelen. Omdat dit ook een van de mogelijke gevolgen is van een ziekte waar we niet veel over hebben gesproken.

De redactie beveelt u aan


Lees verder