Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om de opkomende landen te koloniseren, planten zich samen met schimmels

Om de opkomende landen te koloniseren, planten zich samen met schimmels

Franse wetenschappers werken aan een beter begrip van de primitieve evolutie die ongeveer 450 miljoen jaar oud is.

Ongeveer 450 miljoen jaar geleden kwamen planten uit het water en begonnen ze de aarde te koloniseren. Franse wetenschappers legden uit dat deze grote migratie in de geschiedenis van onze planeet mogelijk werd gemaakt dankzij een zeer intieme samenwerking met schimmels In de omslag van de publicatie van het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Wetenschap .

“We proberen al jaren te begrijpen hoe de overgang van water- naar landleven plaatsvond,” zegt Daniel Work, ere-onderzoeksdirecteur bij het Instituut voor Moleculaire Biologie van Planten in Straatsburg. Dit pad moet erg complex zijn, omdat de planten veel mechanismen moesten opzetten om succesvol uit het water te blijven. “

Symbiose

Voor algen levert water zowel het gas (CO) als de minerale zouten die het nodig heeft; Daarom heeft het geen wortels nodig. Vóór de opkomst van wilde planten waren de continenten net zo onherbergzaam als nu.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Abonnement: € 1, – voor de eerste maand

Het kan op elk moment worden geannuleerd

Al geabonneerd?
Log in

READ  Ten slotte zijn mensen niet de enige zoogdieren die hun eigen voedsel verbouwen