Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom voelen we meer verdriet dan vreugde?

geheugen scheuren Pijnlijke liefde lijkt je meer dan een puur moment blijheid met dezelfde intensiteit? Geen paniek, veel mensen zijn meer geneigd om momenten te voelen Verdriet Krachtiger dan vreugde. Bij psychologiedit fenomeen heeft een naam: Negatieve vooringenomenheid.

ondeugd Ik wilde meer weten over dit fenomeen, dus ging ik het vragen aan Marilee Pottering, een therapeut en mentale trainer die gespecialiseerd is in geneeskunde. psychosomatisch, Dat wil zeggen, de studie van lichamelijke aandoeningen als gevolg van psychologische factoren. Hoewel ze ons eraan herinnert dat het belangrijk is om geen generalisaties te maken, erkent ze toch het bestaan ​​ervan “Merk op dat veel mensen moeilijke emoties sterker voelen dan positieve.”

Omdat? Vanuit het standpunt sociaalOver het algemeen proberen we negativiteit ten koste van alles te vermijden. “Verdriet en pijn bedreigen ons meer dan goede gevoelens.”, legt de therapeut uit. en sinds toen Vreugde is minder waarschijnlijk gevaarlijk.begrijpen we het op een nogal negatieve en daarom onherkenbare manier.

Integendeel, we moeten actief gevoelens zoals verdriet overwinnen in een poging ze kwijt te raken. “Maar als het ons niet lukt, blijven ze bij ons en kunnen we hun effecten op onszelf zien het lichaam»merkt de coach op.

lichaam en geest

Volgens de specialist is het voor sommige mensen al moeilijk om emoties als verdriet, rouw of angst te verteren. Op deze momenten kunnen psychosomatische aandoeningen een rol spelen. Marilee Pottering geeft een bijzonder treffend voorbeeld van dit type somatisatie, d.w.z. gebroken hart syndroom. Dit kan ernstige pijn op de borst veroorzaken, “die kan worden veroorzaakt door extreme stress of lijden.”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Opgekropte moeilijke emoties kunnen dus volgens de specialist “Blijf boos” diep in onszelf. Marielle Pottering nodigt ons uit om ze te accepteren, voor zover mogelijk natuurlijk, want Moeilijke gevoelens zijn nodig in het leven […] Zonder hen kunnen we ook geen mooie emoties voelen. Onthoud echter dat niemand gebonden is aan het onmogelijke en dat we niet allemaal in hetzelfde schuitje zitten als het gaat om geestelijke gezondheid.

READ  Electra is de eerste viervoudige asteroïde die is ontdekt