Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste geval van apenpokken werd ontdekt in Normandië

gevallen van apenpokken Het blijft broeden in Europa. De Franse Volksgezondheidsorganisatie heeft in haar update op woensdag 25 mei 2022 bevestigd: Nieuwe zaak in Normandië. Er is geen aanvullende informatie die het mogelijk zou maken om de sectie in kwestie te bepalen. Dit is het zevende geval dat in Frankrijk is vastgesteld, waaronder vier in Ile-de-France, één in Auvergne-Rhône-Alpes en één in Occitanie.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen van apenpokken zijn bekend Aanvankelijke koorts, vaak hoog, vergezeld van hoofdpijn en pijn in het lichaam. Na ongeveer twee dagen verschijnen huiduitslag totdat zich korsten op de huid vormen. Meestal verdwijnt deze ziekte spontaan binnen twee tot vier weken.

Als de gevallen tot nu toe geïsoleerd lijken, wordt dit virus nauwlettend gevolgd door gezondheidsautoriteiten. Net als Covid-19Het kan van persoon op persoon worden overgedragen door menselijke druppeltjes (speeksel, niezen, druppeltjes, enz.). Het kan ook door verzadigde stoffen gaan.

Het eerste geval van apenpokken werd ontdekt in Normandië

READ  Hoe kom je bij de dichtstbijzijnde exoplaneet bij de aarde