Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Farmaceutische gigant Roche ontwikkelt polymerasekettingreactietests (PCR) om het virus te detecteren

De Zwitserse geneesmiddelengigant Roche heeft woensdag aangekondigd dat het polymerasekettingreactietests (PCR) heeft ontwikkeld om het virus te detecteren apenpokkenNa verschillende gevallen verschenen in delen van de wereld waar de ziekte zich niet verspreidt.

Deze tests zijn ontwikkeld door Steen “Als reactie op gevallen van infectie met het apenpokkenvirus die recentelijk tot bezorgdheid hebben geleid”, zeiden het bedrijf en zijn dochteronderneming Tip Mulpiol in een verklaring. “Roche heeft snel een nieuwe reeks tests ontwikkeld om de verspreiding van het apenpokkenvirus te detecteren en te volgen”, aldus Roche’s Director of Diagnostics, verwijzend naar het persbericht.

virusuitbraak

De uitbraak brak onlangs uit, met op 22 mei al meer dan 250 gevallen gemeld in 16 landen‘Wereldgezondheidsorganisatieis atypisch omdat het voorkomt in landen waar apenpokken, een ziekte die wordt gekenmerkt door huidlaesies, niet endemisch is.

De door Roche ontwikkelde tests zijn niet bedoeld voor het grote publiek, maar zijn in de meeste landen van de wereld beschikbaar voor onderzoeksdoeleinden.

Un premier kit detecte les orthopoxvirus, don’t les virus de la variole simienne, een tweede detecte spécifiquement van virus de la variole simienne, tandis qu’un troisième kit permet de détecter van orthopoxvirus tout en precisant la variole séré un no.

Alleen effectieve PCR

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet de ziekte worden opgespoord met behulp van een PCR-test Omdat antigeentests niet kunnen bepalen of het apenpokken of andere verwante virussen zijn. De beste monsters voor diagnose zijn afkomstig van laesies, uitstrijkjes van exsudaat (vloeistof geproduceerd door een wond) of korsten van laesies.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is monkeypox of monkeypox een zeldzame zoönotische virusziekte (een virus dat door dieren op mensen wordt overgedragen) waarvan de symptomen minder ernstig zijn dan die in het verleden bij mensen met pokken werden waargenomen.

READ  Het einde van de complexe ruimtewandeling van Thomas Bisquet