Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het lijkt erop dat de Voyager 1-sonde zijn kompas heeft verloren!


sWat is er met de oudste ruimtesonde gebeurd? De afgelopen dagen spookt deze vraag door NASA’s Voyager-programma-ingenieurs. Ze vertrok in 1977 met haar tweelingzus om de buitenste planeten van het zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – te bezoeken, reizen 1De heliosfeer – de bel van gas en deeltjes geproduceerd door onze ster – vertrok in augustus 2012 Sindsdien heeft het het interstellaire medium genavigeerd van waaruit het wetenschappers waardevolle gegevens verschaft. Alleen lijkt de sonde sinds medio mei 2022, toen hij ongeveer 23,4 miljard km van de aarde verwijderd was, een probleem te hebben. AACS (Attitude and Articulation Control Subsystem), waarmee het zijn richting kan regelen en een op de grond gerichte antenne kan behouden, verzendt telemetriegegevens volledig denkbeeldig. Waarden die nergens mee overeenkomen alsof ze willekeurig zijn gegenereerd!

NASA-teams proberen de oorzaak van de storing te begrijpen. De taak is gecompliceerd vanwege de afstand die reizen 1 Voor zover het meer dan 20 uur duurt om de sonde te bereiken en vice versa. Positief is dat de veilige modus van het schip, die de mogelijkheden van zijn operatie aanzienlijk zou beperken, niet vanzelf werd ingeschakeld. nog beter, reizen 1 Tot nu toe blijft het gegevens verzenden en opdrachten ontvangen die vanaf de aarde zijn verzonden.

Mysterieuze midlifecrisis

Dit geeft aan dat de lokalisatiecontrole van de sonde werkt, zelfs als de verzonden gegevens anders aangeven. Is het een softwareprobleem dat op afstand kan worden opgelost door een patch te sturen of een hardwareprobleem omdat het in het interstellaire gebied is, onmogelijk op te lossen, maar er kan een back-upsysteem zijn of niet? Op dit moment kan niemand dat zeggen.

READ  Amber onthult een nieuw type hagedis

Lees ookDe geweldige soundtrack van een record aardbeving opgenomen op Mars

Na 45 jaar goede en trouwe dienst is het duidelijk niet verwonderlijk dat het toestel tekenen van zwakte begon te vertonen. Maar totdat de oorzaak van het probleem is vastgesteld, kunnen ingenieurs vrezen dat deze storing uiteindelijk de algehele prestaties van de sonde zal beïnvloeden die NASA hoopt te exploiteren totdat de brandstof op is, in 2025. Omdat het niet allemaal vandaag is wanneer een ruimte missie heeft de mogelijkheid om verkenningen te doen buiten de grenzen van ons systeem. Alles wat er vandaag uit voortkomt, is een schat voor de wetenschap!