Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom veroorzaakt gordelroos langdurige pijn?

Gordelroos is een ziekte die zo vaak voorkomt dat de pijn die het kenmerkt, over het algemeen goed wordt herkend door patiënten of hun families.

met gordelroos, “Hoe ouder je wordt, hoe meer en meer de pijn wordt, benadrukt de letter Ps Eric Serra, hoofd van het centrum voor de studie en behandeling van pijn in het Amiens Universitair Ziekenhuis. Na 70 jaar zal meer dan 30% van de patiënten postherpetische pijn hebben! “ Het varicella-zoster-virus wordt permanent in een rustende vorm gefixeerd in gevoelige zenuwganglia, kan meer dan tachtig jaar na de eerste infectie opnieuw worden geactiveerd en kan zich vervolgens opnieuw vermenigvuldigen voordat het zich langs de overeenkomstige zenuwen naar de aangetaste lymfeklieren met hun zenuwuiteinden verspreidt.

Gordelroos is een ziekte die vaak genoeg voorkomt – een op de vijf Fransen heeft er last van – dat de pijn die het kenmerkt, over het algemeen wordt herkend door patiënten of hun families, die de diagnose vaak zelf stellen. In sommige landen spreken we meestal van de “ring van vuur” die we moeten oproepen: patiënten lijden ernstige brandwonden, soms in afscheidingen …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 63% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  "Mijn regels bepalen mijn leven"