Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom verminderen sommige landen hun maatregelen?

Waarom verminderen sommige landen hun maatregelen?

Terug naar een film kijken in de bioscoop, een biertje drinken op het balkon of zelfs push-ups doen in de sportschool … Pictures Deze terugkeer naar ‘het leven voor’ is genoeg om ons te laten dromen, want wij Fransen zitten vast.

We moeten echter geduld hebben … zelfs als het heropeningsschema op de agenda staat van een vergadering die vanmiddag wordt gemodereerd door Emmanuel Macron, “hebben we nog steeds moeilijke dagen voor de boeg”, waarschuwde regeringswoordvoerder Gabriel Atal. Woensdag.

In Zwitserland, Engeland, Griekenland en zelfs België staan ​​de autoriteiten voor ons: in deze landen worden de beperkingen al versoepeld.

In Zwitserland “vertrouwen” we de mensen

In het Alpenland is het vanaf maandag 19 juli mogelijk om evenementen te organiseren in stadions, bioscopen of concertzalen en theaters. Binnenshuis sportieve en culturele activiteiten zijn ook toegestaan, waaronder enkele competities. Restaurants kunnen hun balkons heropenen.

Je zou kunnen denken dat de beperkingen zijn opgeheven vanwege een verbeterde gezondheid. Zo is het niet!

De epidemiologische situatie blijft kwetsbaar en is volgens de federale overheid de afgelopen weken zelfs verslechterd.

Het dagelijkse letselpercentage is ongeveer gelijk aan het percentage dat wordt aangetroffen in Italië en Duitsland, maar lager dan het gemiddelde van de Europese Unie en drie keer lager dan in Frankrijk.

Dus waarom heropenen? “Het is echt een kwestie van vertrouwen tussen ons”, zegt Alan Percet, de federale adviseur belast met gezondheid.

Een ander argument, de regering gelooft dat de vaccinatiecampagne goed vordert: Zwitserland – met een bevolking van ongeveer 8,6 miljoen – heeft 1,8 miljoen doses van het vaccin gegeven en 686.000 mensen hebben twee doses van het Pfizer-vaccin gekregen. / BioNTech of Moderna. Het is een van de hoogste vaccinatiegraad in Europa!

READ  Mercato - Paris Saint-Germain: Thunderclap in de Mbappé-serie?

Telewerken blijft waar mogelijk verplicht en nachtclubs en restaurantontwerpen blijven gesloten voor het publiek.

In het VK doen we aan massale vaccinaties

Hoewel het VK het meest getroffen land van Europa is, is de ontmanteling aan de overkant van het kanaal al begonnen. De premier presenteerde ook zijn plan om in verschillende fasen terug te keren naar het normale leven.

Deze maandag zijn bars heropend, maar ook niet-essentiële zaken zoals kappers of sportscholen. Het is weer mogelijk om te tennissen, golfen, basketballen of zwemmen.

Dit komt voornamelijk door de versnelling van de vaccinatiecampagne: bijna de helft van de Britse bevolking heeft al een dosis van het vaccin tegen Covid-19.

Maar de autoriteiten zijn ook van plan de screening te stimuleren door alle bewoners twee tests per week aan te bieden.

In Portugal worden strikte hygiënevoorschriften gehandhaafd

Na twee maanden lockdown is het proces van deregulering begonnen en zal ook daar gefaseerd plaatsvinden. Sinds maandag 5 april kunnen Portugezen ook genieten van musea, monumenten, winkels van minder dan 200 vierkante meter, hogescholen en amfitheaters.

Voorwaarde voor deze heropeningsfase is het handhaven van strikte hygiëneregels: groepslessen zijn bijvoorbeeld verboden en bijeenkomsten zijn beperkt tot vier personen aan tafel. De autoriteiten kondigden ook een uitgebreid onderzoeks- en vaccinatieplan voor leerkrachten aan.

In Griekenland maken we een afspraak voordat we gaan winkelen

In Griekenland gaan de meeste winkels weer open vanaf maandag 5 april. Hij verduidelijkte het besluit dat de bevolking in staat zou moeten stellen de regering te “decomprimeren”, een maatregel die ook de heropleving van de economie van een land dat lijdt onder een verstoring van het toerisme, mogelijk moet maken.

READ  Engeland en Nederland begonnen hun Euro-campagne goed

Clausule opnieuw winkelen? Maak vooraf een afspraak. Voor de topwinkels is ook een minimum klantenlimiet van 20 personen vastgesteld.

In België reizen we onder strikte controle

De beslissing kreeg eind januari kritiek: België sloot zijn grenzen voor een toeristisch verblijf of om een ​​andere onnodige reden vanwege de pandemie. Premier Alexandre de Croo maakte woensdag bekend dat deze reizen vanaf maandag de 12e weer geautoriseerd zijn.

Reizigers moeten echter worden onderworpen aan “zeer strikt toezicht”.

In de meeste van deze landen zijn de autoriteiten het erover eens dat het mogelijk is om een ​​stap terug te doen als de gezondheidssituatie op enig moment verslechtert.