Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leader’s Pack, Return to France and Sagan: The Extension of the Ephesians in 6 Questions

Is dit de juiste keuze?

Ja, voor alle partijen. Aan het begin van het jaar hintte Patrick Lefevre een beetje scepsis door hem beslist een optie te noemen om Julian Alavelipe te verlengen, maar dat is zeker niet het geval. Nadat hij in september wereldkampioen werd, nam de waarde van de Fransman nog meer toe en vroegen we ons af of Deceuninck-Quick Step financieel niet eerlijk zou zijn om zijn aanvoerder te behouden.

Turkije tour

Overwinning met Frans accent: Diaz wint de titel

2 uur geleden

Maar het lijdt geen twijfel dat het Belgische team de nodige inspanningen heeft geleverd. Het is moeilijk te zeggen of Julian Alavelipe andere opties heeft overwogen. Op Deceuninck doet hij “wat hij wil”, of bijna. Zijn favoriete stadion is de Ardennen, maar wanneer hij vraagt ​​om de Tour van Vlaanderen te leiden, gaat zijn baas akkoord met zijn verzoek, zelfs als dat betekent dat hij het risico loopt hem nergens te zien winnen. Ook in de tour heeft hij genoeg ruimte om de generaal te spelen naar omstandigheden en eruit te zien zoals in 2019 of plezier te hebben zoals in 2018 of 2020.

Wat kunnen zijn andere opties zijn?

Ag2r-Citroën gaf via zijn General Manager Vincent Lavino in januari aan dat Alaphilippe een optie was voor 2022. Zo’n positie is zeldzaam in het peloton en je kunt je afvragen of het Franse team, wiens budget dramatisch is gestegen met de komst van Citroën als co- sponsor, gevoerd. Al een gesprek met Alaphilippe of als het gewoon voetcontact is.

Voor de rest was het andere pad, of misschien fantasie, duidelijk Ineos. Lefevre zelf bracht deze mogelijkheid aan de orde door te zeggen dat als het Britse team zou komen tot het bod van € 10 miljoen (dus ruim boven de marktprijs), het “ciao” zou moeten zeggen tegen zijn renner. Tien jaar geleden had Dave Brailsford het over deze Franse leider die hem in Frankrijk een ander beeld zou kunnen geven. Het zal Alaphilippe niet zijn.

READ  Via Vlaanderen - Valentin Maduas: "Uiteindelijk laten we ons voor de gek houden"

In de andere World Tour-teams hebben Jumbo-Visma en het Emirati-team van de Verenigde Arabische Emiraten genoeg van een comeback om hen te verwelkomen, maar deze twee teams zijn al compleet en de twee teams van Woot Van Art en Marc Hershey hebben op tenminste één concurrent voor de Fransman. ​

Julian Alaphilippe en Wout Van Aert

Krediet: Eurosport

Evenepoel-Alaphilippe, de leiders van het pakket?

Maximilian Schachman, Fernando Gaviria, Enrique Maas, Ilya Viviani, Dan Martin, Marcel Keitel, Bob Jungles … De vertreklijst van Deceuninck-Quick Step van de afgelopen jaren is minstens zo indrukwekkend als de aankomstlijst. Lefévère voelt goede bewegingen voor anderen en moet breken met enkele van zijn beste rijders wanneer de markt in paniek raakt. Kortom, keuzes maken.

Dubbele verlenging van Rymco Evenbuell En Julian Alaphilippe een paar dagen een sterk signaal. De Belgen en de Fransen zijn de leiders van “Wolfpack”, de bijnaam die aan het Deceuninck-collectief werd gegeven. Integendeel, Joao Almeida, die de hoofdrol speelde in de laatste van de Giro, moest vertrekken (voor het Emirates Emirati-team). De eerste is de Belgische hoop in de Grand Tour, en de tweede heeft een paar jaar om zijn uitstekende staat van dienst uit te breiden. .

Zullen we hem ooit in een Frans team zien?

Het is duidelijk dat dit de wens is van een deel van het publiek en waarnemers. De intelligentste Franse racer van dit moment, een van de beste hardlopers ter wereld, met een driekleurig assortiment shirt op de rug, het wordt duidelijk een evenement. Maar vergeet de Deceuninck-Quick Step Puncher niet dat geen enkel Frans team hem een ​​suggestie deed toen hij eind 2012 een amateur in het leger was. Hij ging in ballingschap bij Etixx-iHNed, het quick-step back-upteam, voordat hij het volgende jaar een professional werd.

READ  Mbappé op weg om een ​​geweldig record te vestigen met het Franse nationale team?

Zijn huidige contract duurt echter tot 2024, wanneer hij 32 jaar oud wordt. Alleen de waarzegster kon weten wat zijn niveau op dat moment zou zijn, maar hem zien tekenen voor een Frans team zou niets dan een verrassing zijn. Het publiek houdt van Alaphilippe en hij houdt ook van haar. Alaphilippe is geliefd tijdens zijn ontwikkeling in het buitenland en wil misschien zijn populariteit testen met een trichromatische opstelling.

Zal hij zijn carrière bij Dikkonink beëindigen?

De relatie tussen Julian Alavelippi en Patrick Lefevre is sterk. Juist omdat de Belgische manager, na aan te voelen wat een grote hit zou worden, de Fransman al vroeg onder zijn hoede nam. Alaphilippe is een professional in zijn team geworden en per definitie omdat hij hem nooit verlaat, heeft hij zijn grootste succes behaald. Alaphilippe groeide stilletjes op in Deceuninck en werd een van haar bazen. Zijn aankomst op de Tour van Vlaanderen vorig jaar toen zijn training slecht was op het veld, getuigt hiervan.

Renners kunnen zelden hun volledige carrière maken in dezelfde wielerploeg, maar door uit te breiden tot 2024 presenteert Alaphilippe zijn beste jaren voor zijn huidige team. Als hij grote races blijft winnen, zal de Fransman zijn marketingwaarde bevestigen, wat belangrijk is voor een hardloper die zijn carrière vooruitgaat, Sagan of Fromm is hiervan het bewijs. Voor wie van oudheden droomt, is het bij Deceuninck zijn een garantie dat de beste strategen aan hun zijde staan. Het is niet nutteloos als je eenmaal in de dertig bent. Bovendien heeft zijn huidige team keer op keer bewezen met ‘oude mensen’ om te gaan.

Het gerucht gaat dat Sagan het bevel over de vleugel overneemt?

zeker ja. De dubbele uitbreiding van Evenepoel en Alaphilippe stelt de toekomst van Deceuninck-Quick Step voor enkele jaren veilig. Elk seizoen realiseert Lefévère zich dat hij een nieuwe sponsor moet vinden om te volgen. Beiden hebben noodzakelijkerwijs garanties gekregen voordat ze hun toekomst aan hun huidige team binden. Leuke salarissen.

In tegenstelling tot zijn tegenstanders Ineos, Jumbo of UAE moet Deceuninck op zijn financiën letten. Dit is de reden waarom de sterkste hardlopers elk jaar of bijna zo vertrekken. Almeida zal dus de volgende zijn op deze lange lijst, eind 2021. Ook, met Evinbol en Alavilipe, evenals Asgreen, Lambert, Bennett en anderen, lijdt het geen twijfel dat het Belgische team inderdaad zeer hoge salarissen heeft. Een partij werd door de fabrikant van speciale fietsen, Sagans persoonlijke sponsor van lange tijd, gesuggereerd om de Slowaak binnen te halen. Echter, tenzij de drievoudig wereldkampioen instemt met een enorme loonsverlaging, zal het bereiken van Dikkunink een enorme verrassing zijn.

Peter Sagan

Krediet: Eurosport

Turkije tour

Succes voor een Frans team: Diaz (Delco) winnende video

2 uur geleden

Ronde van Italië

Steroïden: Vinnie Szabo sloten tour Italië

5 uur geleden